Klubélet: Logó pályázat - 2004

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (5 szavazatból)

A Speccyalista szakportál gondolata már 1997-ben megfogant és 1998-tól a baráti kör is szerveződött körülötte, ám valójában a 2002-es év jelenette az igazi fordulópontot. Manapság már több mint száz regisztrált Speccyalistát köszönthetünk. Tagságunk meglehetősen aktív hardver építés, szoftver fejlesztés illetve archiválás tekintetében is.

Ekkor már nagyon hiányzott egy olyan egyedi grafika\logó, mely a Speccyalista Baráti Kör jelképévé válhat. (lásd World of Spectrum, Planet Sinclair stb.) Így 2004-ben kiírtunk egy logó-pályázatot, melyen kizárólag regisztrált Speccyalisták vehettek részt. A cél az volt, hogy ezt az elkészült grafikát a honlapon, polón illetve az elkészült Speccyalista fejlesztésű programokban, hardvereken használhassuk fel, így mind a nyomdai felhasználásban, mind pedig Spectrumos környezetben meg kellett állnia a helyét (256x192x16). Az elkészített grafikát spectrum (.scr/.tap) és bitmap/vektorgrafikus formátumban (.tif/Adobe/Corel) kellett leadni.

A nyertes díja bár jelképes volt, de mégiscsak meglehetősen ritkaság, egy Genius mouse + interface ZX Spectrumhoz. A pályázat nyertesét természetesen mi, Speccyalisták online szavazás útján döntöttük el a pályázat lezárását követően.

A tagság egyhangúlag Molnár Péter, alias Mópi alkotását választotta a Speccyalista Baráti Kör logójának.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra a 2004. szeptember 25-én megrendezett Speccyalista Mega Party-n került sor.

Mópi így vall díjnyertes alkotásáról:
"A heraldikai szabályoknak nem tudom mennyire sikerült eleget tenni. Belezsufiztam egy magyar zászlót, a spectrum szivárványszíneit a háttérbe, és Sir Clive, mint a gép apjának monokróm, raszteres képét. A szöveg természetesen sinclair betűtípus."


Logó pályázat - 2004 galéria Betöltés

Publikálás a portálon: 2004-10-16 00:21:56