Szoftver: Magyar fejlesztések - Tape2CF BatchCopier

Tape2CF BatchCopier
SSW Team - SpectrumSysWare Team, 2003


Speccyalista TOP100 helyezés: Még nem került fel a listára.

Terjesztés: Szabadon
Szerző(k): Kardos Balázs
Eredeti ár: Ingyenes

Program angol verziójának letöltése: tape2cf_1v00.tap.zip

Leírás:
Az új háttértár elkészültével nagy szükség volt egy eszközre, melynek segítségével nagyobb tömegben lehessen a régi kazettákról átmásolni a programokat CompactFlash-re, a lehető legkevesebb beavatkozás nélkül. A Loader rész átalakításához természetesen szükségeltetik némi beavatkozás. A program jelenleg még nem kezeli a fejléc nélküli programokat, bár az ilyen játékok a speciális loader-jük miatt amúgy is egyedi elbírálás alá esnek.
A CompactFlash-en IDEDOS partíciókat készíthetünk, mely 8+3-as fileneveket kezel, azaz 8 karakter elnevezés és 3 karakter kiterjesztés ponttal elválasztva.

A program ennek megfelelően 3 üzemmódban működik:
 • (N)ormal/normál: ilyenkor a kazettán található programok átnevezés nélkül kerülnek lementésre, azaz kiterjesztés nélkül. Ebben a módban leginkább csak 1-1 program másolása lehetséges, mivel a programok elnevezései hasonlóak lehetnek, így a következő azonos elnevezésű SCREEN$-t vagy CODE-t már nem lehet lementeni a CF-re (lásd ULTIMATE programok).
 • (S)eqential/szekvenciális: választása esetén nyugodtan hátradőlhetünk a fotelben, mert ilyenkor a programok áttöltésük sorrendjében egy futó sorszámú kiterjesztéssel (*.t00-*.t99) kerülnek lementésre.
 • (A)dvanced/haladó: ebben az üzemmódban a program megpróbálja automatikusan megállapítani a program típusát és ennek megfelelő kiterjesztésekkel menti el az egyes programokat.
  A basic program autorun esetén [.run], autorun nélkül [.bas], a screen [.scr], a gépi kód pedig [.mc] kiterjesztést kap.

Filenév konvenciók:
 • A program nevek 8 karakterre csonkolódnak.

 • A DOS-ban nem megengedett karakterek '_'-ra cserélődnek.

 • Az kiválasztott üzemmód fügvényében 3 karakterese kiterjesztéssel egészülnek ki a filenevek.
BASIC loader átírása:
 • A BASIC loader-ekben át kell írni a LOAD ""CODE parancsokat LOAD %"filenév"CODE parancsokra.
 • A "loader".run file-ról LINE %"loader.run",0 paranccsal leszedhetjük az autorun-t, ami az editáláshoz jól jön.
 • Előfordulhat, hogy a beírt filenevek miatt, azaz a megnövekedett BASIC munkaterület miatt, futásidőben a CLEAR xxxxx hatására elszáll a betöltés. Ilyenkor töröljünk ki néhány felesleges utasítás (pl. INK, PRINT AT), ami a gyors betöltés miatt úgyis felesleges.
 • Ne felejtsük el mentéskor az autorun-t sem visszatenni.

Publikálás a portálon: 2013-10-17 15:14:38
Visszalépés az előző oldalra