Szoftver: Magyar fejlesztések - Novo Bridge

Novo Bridge
Novotrade Rt., 1985

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Speccyalista TOP100 helyezés: Még nem került fel a listára.

Terjesztés: Kereskedelmi forgalomban
Szerző(k): Andromeda Software; Novotny László
Eredeti ár: 300 Ft

Program magyar verziójának letöltése: NOVO-BRIDGE.tzx.zip

Leírás:
A számítógép két, három vagy négy személyt tud helyettesíteni. A kártyák kiosztását a gép automatikusan, véletlenszerűen végzi, de lehetőség van adott lapelosztás megadására is. A licitálás folyamán a gép három személy helyett licitál, Ön mindig Dél és saját lapját licitálja. Lehetőség van előre meghatározott végkontrakt megadására. A lejátszás ugyanúgy történik, ahogy a tényleges játék, tehát Ön a saját lapját és az asztal lapját látja, de lehetősége van terített lapokkal is játszani. Ha az Észak-Dél vonal a felvevő, Ön kezeli Észak és Dél lapját, ellenjátékosként természetesen csak saját lapját kezeli.
Ugyanakkor lehetősége van arra, hogy mind a négy játékos játékát Ön irányítsa. Ez főképp játékproblémák elemzésére alkalmas.

A játék folyamán az utolsó ütés mindig látható marad, de kívánság szerint az összes kijátszott ütést láthatóvá lehet tenni. Ön választhat, hogy ACOL rendszerben vagy Standard American licitrendszerben kíván licitálni. (ACOL:4-es nemesszín indítások, mansban gyenge szan, bellben erős szan, kettes indítások erős, min. 16 pontos lapok, 2 treff abszolút forsz.) A gép megérti a 2 treff (Stayman) és a 4 szan (Blackwood) liciteket, válaszol rá, de ha a gép licitál 1 szan után 2 treffet vagy 4 szant, akkor a licit természetes.
A pontozás történhet robber-bridzs szerint vagy verseny-rendszerben (oktáv). Négy vagy ötfigurás aduszínre vagy négy ászra nem jár külön jutalom. A pontozási mód a licitet is befolyásolhatja, ha részjáték pontja van a vonalnak, nem mindig érdemes a lapot kilicitálni.

A licit folyamán S = pikk, D = káró, C = treff, P vagy ENTER = passz, N = szan, H = kör.
Adott leosztás megadásánál ügyeljen arra, hogy egyetlen színben sem lehet nyolc lapnál több.
A lejátszás folyamán a színeket úgy kell kezelni, mint licitnél, de színre szín adásánál nem kell a színt külön megadni. A 10-est a T billntyű adja. Színre szín adásánál vagy ha már csak egy színünk maradt az ENTER gomb megnyomása a szín legkisebb lapját jelenti. Ha lap helyett UJ-at adunk meg, a gép az adott játszmát abbahagyja és új osztás következik. A ME megadása a menühöz való visszatérést jelenti. A menühöz a BREAK megnyomásával is visszatérhetünk. Ilyenkor a lejátszások száma újra 1-től kezdődik.

Kazettaborító(k):

Publikálás a portálon: 2013-05-01 22:17:37
Visszalépés az előző oldalra