Szoftver: Magyar fejlesztések - Katasztrófák

Katasztrófák / Catastrophes
Novotrade Rt., 1984

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Speccyalista TOP100 helyezés: 279.

Terjesztés: Kereskedelmi forgalomban
Szerző(k): Andromeda Software; Hettinger E., Bálint C.
Eredeti ár: 200 Ft

Program magyar verziójának letöltése: Katasztrofak.tzx.zip
Program angol verziójának letöltése: Catastrophes.tzx.zip
Leírás letöltése: Catastrophes.pdf

Leírás:
A játék célja az, hogy a játékosok minél magasabb és minél erősebb épületeket építsenek kis szigeteiken épületblokkok egymásra helyezésével.
Aki hat napon keresztül sikeresen építkezik, az teljesíti a szerződéses kötelezettségeit, és sikeréről cikk jelenik meg az egyik neves angol napilapban!

Minden épületelem 100 pontot, minden új emelet 500 pontot ér.
Az építkezést váratlan, rendszertelenül előforduló katasztrófák (földrengések, szélviharok, villámlások és árvizek) zavarják meg. Minden elemi csapás valamilyen módon megrongálja az épületeket, így csökkenti az elért pontszámokat.

A színen keresztülhaladó repülőgépek ugyancsak megzavarják az építkezést: ütközésük a helikopterekkel a szállító járművek megsemmisülését jelenti. (Vigyázat, csak négy tartalék áll rendelkezésére!)

A játék végén (azaz a 6. naplemente után, vagy a szerződés 5 tönkrement helikopter, teljesen elárasztott épület, vagy az előírt pontszám nem teljesítése miatti felbontása esetén) a korábban említett újságcikk jelenik meg a képen, és tájékoztat az építkezők eredményéről: az elért magasságról és pontszámról, valamint az építkezés közben bekövetkezett katasztrófákról.
Ha csak egy személy játszik, a játékosnak csak az egyik épülettel kell törődnie, a másik játékos szerepét a gép átveszi (a gép játékereje automatikusan igazodik a játszó személy játékerejéhez).

Kazettaborító(k):

Publikálás a portálon: 2010-09-16 08:53:36
Visszalépés az előző oldalra