Szoftver: Magyar fejlesztések - Extra BASIC

Extra BASIC
MTV, 1988


Speccyalista TOP100 helyezés: Még nem került fel a listára.

Terjesztés: Szabadon, programsugárzással
Szerző(k): Ferenczi Imre
Eredeti ár: Ingyenes

Program magyar verziójának letöltése: ExtraBASIC+.tzx.zip

Leírás:
Az EXTRABASIC egy BASIC-bővítő. Segítségével különleges program készíthető. Lehetőség nyílik, színes szemüvegen át valódi térhatású ábrák szemléltetésére. Négy háttérképernyőre lehet rajzolni az új PLOT, DRAW és CIRCLE utasításokkal. Szöveg írható teljes magyarsággal. Ismeri a német ^() betűket is. Az új PRINT-el sűrített vagy nagyított felirat készülhet a háttérképre is képpontra illesztve. A felhasználó által készített karaktert is azonosan kezeli. Mód van az egyedi írásvezérlő karakterek használatára a szövegen belül.
A betűkészlet is megváltoztatható. Karakter pontosan megadott ablakban képernyő-tolások végezhetők sokféle módon. Színekkel együtt is.
Lehetséges programfutás közben állandóan mozgó képrészek létrehozása. Az új BEEP utasítás képes helyes programozással ez alatt is élvezhető módon működni. Tág lehetőség nyílik különféle hanghatások keltésére.
Több módosított színkezelő, törlő és ugró utasítás szélesíti a programkészítő lehetőségét. Ezek közé tartozik a LOAD, SAVE és VERIFY utasítás is. Segítségükkel 2,5-szeres sebességgel kezelhetjük az adatokat, olyan fejnélküli kód formában, hogy egyszerű módon csak az -EXTRA- férhet hozzá.
A normál sebesség is használható. Érdekes betöltési lehetőséget nyújt, mert a kód elejéről adott hosszúságú rész elhagyható. A név nélküli kódból 256-ot meg is különböztet egymástól.

Publikálás a portálon: 2016-07-17 15:51:37
Visszalépés az előző oldalra