Szoftver: Magyar fejlesztések - Futárposta

Futárposta
Novotrade Rt., 1986

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Speccyalista TOP100 helyezés: 227.

Terjesztés: Kereskedelmi forgalomban
Szerző(k): Huszár Vince
Eredeti ár: 320 Ft

Program magyar verziójának letöltése: Futarposta.tzx.zip
Leírás letöltése: Futarposta.pdf

Leírás:
Térjünk vissza gondolatban azokba az évekbe, amikor a légiposta továbbítása még bátor emberek életveszélyes vállalkozása volt, amikor a pilóta még jórészt magárahagyatva, néhány kezdetleges műszer segítségére támaszkodva dacolt a viharokkal, az útjába kerülő magas hegyekkel, a fogyó üzemanyaggal, amikor pillanatonként kellett döntenie, és egy rossz döntés az életébe kerülhetett.
A játék lehetőséget ad, hogy mi is átéljük mindezeket az izgalmakat. A magabiztos pilóták rögtön gépbe szállnak. Az óvatosak azonban előbb próbára tehetik földrajzi ismereteiket, mégpedig - választott nemzetiségüktől függően - magyar, orosz, angol vagy német nyelven. És nem elég a repülés minden veszélye: a jó pilótának a pénzére is figyelnie kell!
Ez a játék kihívás minden bátor szív tudnivágyó elme számára!
Az izgalmas, kalandos játék a szórakoztatás mellett a fontosabb európai városok földrajzi fekvésének, a kontinens domborzati viszonyainak tanulmányozását is segíti.
Működtetése során négy nyelv közül (magyar, angol, német és orosz) választhat.
Az első rész (GYAKORLÁS) az egyes városok térképen való azonosítását, s a közöttük légvonalban mért távolság felbecsülését gyakoroltatja.
Ezt a részt a türelmetlenebb játékosok átugorhatják.
A második rész (JÁTÉK) már aktív részvételt kíván, csomagokat kell eljuttatnia megadott városokba megfelelő díjazás és szerény kilométerpénz fejében.
Légipostás vállalkozásához 3 repülőgépet és 1000 SCU (Spectrum Currency Unit) pénzelőleget kap. (Amennyiben a gyakorló részt is végigjátszotta, az ott elért pontszám is hozzáadódik az alapösszeghez!)
A csomagok számának, illetve a vásárolni kívánt benzin mennyiségének kiválasztása után a repülőgép starthelyzetbe áll.
Gyorsítsa fel a gépet (M), majd emelje a felhők fölé (1).
Kerülje el a repülőtéren mozgó többi légijárművet!
A repülőgép útját az aktuális tartózkodási helyétől kezdődően kirajzolódó vonal jelzi a térképen. A haladás irányát ? amelyet a bal felső sarokban megjelenő repülőgép állása is mutat ? az O/P gombok segítségével tudja szabályozni.
Feltétlenül kerülje ki a 2000 méteresnél magasabb (fekete) hegycsúcsokat! Az 1000-2000 méter közötti hegységek (szürke illetve színes monitoron piros) fölötti repüléshez a magasságmérő második osztásig kell emelni a gépet, erre azonban nagy terhelés (2 csomag) esetén nem nyílik lehetőség.
A fogyasztást jelentősen emeli a repülési magasság és a terhelés növelése.
A magasság gyors csökkentését a motor leállításával (N) érheti el. A motor újbóli beindítása esetén (M) a zuhanás megáll.
Amennyiben a magasság az alsó beosztás alá süllyed, a repülőgép leszállóhelyet keres.
Ez viszont katasztrófához vezet, ha nincs a közelben repülőtér.
Az üzemenyag vészes fogyása esetén válasszon leszállóhelyet (bármely a térképen jelzett város), irányítsa oda gépét és csökkentse a sebességet.
A kiválasztott városban végrehajtott landolás után (Q) ne feledkezzék meg a repülőgép lefékezéséről sem (N)!
A gazdaságos benzinfelvétel helyszíneinek kiválasztásához az egyes országokban érvényes benzinárak táblázat nyújt segítséget. Időnként persze a dolgok természeténél fogva az árak is változnak.

Vezérlés:
1 fel
Q le
O balra
P jobbra
M gyorsít
N lassít

Betöltés:
LOAD "" ENTER, majd a PLAY gomb megnyomása a magnón. Ezután kövesse a program utasításait.

Kazettaborító(k):

Publikálás a portálon: 0000-00-00 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra