Szoftver: Magyar fejlesztések - MUZIX MIDI-Analogue Converter

MUZIX MIDI-Analogue Converter
A.A.Szalay, 1984


Speccyalista TOP100 helyezés: Még nem került fel a listára.

Terjesztés: Kereskedelmi forgalomban a MUZIX81 Composer-hez
Szerző(k): Szalay András, Szalay Sándor

Program angol verziójának letöltése: MZX_CONV.tzx.zip
Leírás letöltése: MUZIX_MIDI_Analogue_Converter.pdf

Leírás:
A program 4 részből áll. Az 1. és 2. rész az 1V/oktáv analóg és a MIDI szintetizátorokat képes illeszteni mindkét irányban. A 3. és 4. rész konvertálja a különböző szabványok szerinti szekvenszer időzítő jeleket mindkét irányban, az egyik oldalon MIDI, a másik oldalon pedig 5V-os impulzusokat (vagy hangjeleket) használva. Ez lehetővé teszi bármely MIDI eszköz használatát multitrack felvevőkkel.
  • Az analóg => MIDI konvertálás: Ez esetben az analóg billentyűzetet a CV és a TRIG1 vagy TRIG2 bemenetre kell kötni (típusa szerint), a MIDI eszközt pedig az ACCENT kimenetre. A beállításhoz a C hangot kell az analóg szintetizátoron lenyomni. Érdekesség, hogy tetszőleges számú hangból egy "akkord memória" képezhető, ami egy billentyűlenyomásra reprodukálható.
  • A MIDI => analóg konvertálás: A MIDI kábelt a TRIG1 inputra, az analóg szintetizátor kábeleit pedig a CV kimenetre kell kötni; az ACCENT kimenet használandó tigger kimenetként. Egyszeres trigger üzemmódban egy-egy hang addig szól, amíg az össszes billentyűt fel nem engedték. Transzponálás is megadható (-24...+24 félhanggal). Több billentyű lenyomása esetén csak az utolsó érvényesül.
  • Audio => MIDI időzítőjel konverzió: A forrást digitális impulzusok esetén a STEP nyomógomb feletti aljzatra, hangjelek esetén pedig az AUDIO IN bemenetre kell kötni (az erősítést ez esetben be kell állítani a GAIN potenciométerrel). A MIDI kábel az ACCENT kimenetre csatlakozik. Időzítőjel leosztás vagy többszörözés is beállítható 1 és 16 között.
  • MIDI => Audio időzítőjel konverzió: Ez esetben a MIDI kábel a TRIG1 bemenetre csatlakozik, a kimenő impulzus a TRIG2 kimeneten áll rendelkezésre. Hangjel úgy állítható elő az AUDIO kimeneten, ha ezt a TRIG2 kimenetet rákötjük a STEP nyomógomb feletti aljzatra. Itt is választható leosztás vagy többszörözés.

Kazettaborító:

Publikálás a portálon: 2013-10-25 23:06:10
Visszalépés az előző oldalra