Szoftver: Magyar fejlesztések - MUZIX Audio Effects

MUZIX Audio Effects
A.A.Szalay, 1985


Speccyalista TOP100 helyezés: Még nem került fel a listára.

Terjesztés: Kereskedelmi forgalomban a MUZIX81 Audio Processor-hoz
Szerző(k): Szalay András, Szalay Sándor

Program angol verziójának letöltése: MZX_PROC.tzx.zip
Leírás letöltése: MUZIX81_AudioProcessor_Manual.pdf

Leírás:
Ez a program valósítja meg a hang effekteket. Valós időben 4 effektet képes nyújtani, egyenként 9 előre beállított paraméterrel (ez a 36 effekt a ZX81 billentyűihez köthető). Az effektek beállításai természetesen szalagra menthetők. A hardver interfészen a MIX és FEEDBACK potenciométerek használhatók az eredeti és az effektezett jel keveréséhez illetve visszacsatolásához (lásd a hardver interfész leírásánál).

Az effekteket nyújtó alprogramok a következők:
  • Visszhang (echo): Ez digitális késleltetéssel valósul meg, maximum 10 másodperc adható meg paraméterként. Nagyobb késleltetéshez kisebb mintavételi frekvencia tartozik. Érdekes a befagyasztás (freeze) funkció, ami a memóriában tárolt minta lejátszását ismétli folyamatosan.
  • Zengető (reverb): Ez az effekt két különböző késleltetési idő és fázis megadásával valósítható meg. A FEEDBACK potenciométer alkalmazásával érdekes hangzások állíthatók elő.
  • Transzponáló (transposer): A felvett hang magasságát képes eltolni a -24...+12 félhang tartományban (tört félhangok is megadhatók az eltoláshoz). A feldolgozási ciklus hossza néhány ms-tól változtatható.
  • Kettős transzponáló (dual transposer): A bejövő jelen két transzponálást végezhet el, így (a leírás szerint) "sokkoló Queen-szerű vokális hatások érhetők el élőben". A két eltolt hang hangereje háromféle arányban állítható.

Kazettaborító:

Publikálás a portálon: 2013-10-25 23:21:12
Visszalépés az előző oldalra