Szoftver: Minden 7-re 1 játék - 3D-Tanx

4 csillagos Cikk értékelése: 4,95 (22 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: dk'tronics, 1982
Besorolás: lövöldözős
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 4,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 315 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 27 372 Ft lenne)

Tank, tank, tank és tank! Hát mi másra vágyott egy tizenéves fiú 1982 körül, ha nem arra, hogy a megunt társasjátékok és tologatós autók után igazi tankcsatába érezhesse magát! És ez szerencsére meg is adatott neki...

Utolsó esélyként hátrahagyottan egy páncéltörő ágyú mellett maradtunk. Távolban egy híd, amelyen az ellenség támadásba lendülő harckocsijai szeretnének áthaladni. Feladatunk, hogy a végsőkig tartsuk állásunkat a lehető legtovább feltartóztatva a menetoszlopokat. Lehetetlen? Az, mint minden magányos küzdelem, de - ha nem gondolunk bele a háború értelmetlen öldöklésébe - élvezetes.

A négy sorban haladó tankok kilövése az ágyúcső szögének módosításával lehetséges. Ínyencek nem azonnal lövik ronccsá az ellent, hanem először csak mozgásképtelenné teszik őket a lánctalpjuk szétszaggatásával. Ezután jöhet a tétován forgolódó torony kegyelemlövése. Közben persze az ellenség is igyekszik az ágyúnkat kilőni, amely elől csak gyors oldalmozgással menekülhetünk. És ha azt hisszük, hogy pár úton maradó roncs majd feltartja az előretörést, hát csalódnunk kell, mert időnként saját tankjaikkal is kegyetlenül végeznek.

Korai megjelenéséhez képest kifejezetten színvonalas grafika, hang és játékélmény jellemzi a játékot. Érdemes jópár órát ellövöldözni. Sajnos a szokásos hibapont itt is megvan, vagyis a csata véget nem érő, a játékos az örök vesztes. Don Priestley később még jópár tetszetős játékkal örvendezette meg a Spectrum rajongóit, köztük a méltán népszerű Trap Door sorozattal, a Popeye-jel, de nevéhez fűződik a Dictator is. Jó látni, hogy milyen lelkesen és mennyi sok szép programot készített.

Kötözködjünk:

Furcsa lövedékünk van, páncéltörő hídkímélő fejjel. Ágyúnk könnyedén robbantja miszlikké az ellenség tankjait, de vajon nem lenne egyszerűbb a pilléreken álló hidat lerombolnia ... nincs túl messze :) Amúgy meg bele se gondoljunk, hogy egy forgó lövegtoronnyal bíró harckocsit a saját bajtársai lőnek darabokra ...

Tipp: Kezdő játékosok ne maximálják a lőszer mennyiségét, mert az utánpótlás ahhoz túl lassan érkezik, hogy megengedhető legyen a mellépuffogtatás.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2010-12-23 18:00:00
Visszalépés az előző oldalra