Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Tapper

4 csillagos Cikk értékelése: 4,07 (27 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: US Gold Ltd, 1985
Besorolás: kocsmáros szimulátor
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 27.
Eredeti ár: 7,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 511 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 34 585 Ft lenne)

Ebben a játékban a kocsmárosi munka összes fájdalma, keserve van megírva. A történet egyszerű: kocsmánkat bezárta az ÁNTSZ, ezért, hogy ki ne essünk a gyakorlatból vidéki intézményekben vállalunk önkéntes számüzetést.

1. intézmény
A balatonlellei négysávos tekepályát az érdektelenség miatt ivóvá alakították. A betérő turisták sör iránti rajongását kell kielégítani. Igyekezzünk kiszolgálni őket, mert ha sokáig nem kapják meg az italukat, akkor jól elvernek bennünket. Tehát csak lökjük a sört minél gyorsabban. Ha nem kérnek többet, akkor a korsót elteszik emlékbe és távoznak. Persze nincs időnk utánuk futni, hisz a vendégek folyamatosan jönnek. Ha sokat várakoztatjuk őket, azzal szomjúságuk tovább nő, ezért nem távoznak egyszerre, hanem kérnek még egy korsóval. Ilyenkor az üres korsót visszahajítják és újabb italért indulnak felénk.
Jutalmat kapunk, ha nagyon gyorsan szolgáljuk ki őket, némi aprópénzt hagynak a pulton, amely pont elég a színpadon fellépő művésznők gázsijára. A művésznők produkciója sajnos a vendégek csak egy részének köti le a figyelmét.
Főnökünk valamiért a sok ellopott pohárral nem foglalkozik, ám annál inkább a töröttekkel, így a "pult" bármely részén akár egy pohár is eltörik, azzal egy életünkkel fizetünk. Ha elfogy az összes vendég, akkor egy kisebb táncra pendülünk és már jöhet is a következő pálya. Egy intézményen belül több pálya is van.


Tekepálya volt, de átalakították...


2. intézmény
A sopronkőhidai Fonó, szövő Kft hölgy alkalmazottainak majálist tartanak. Itt kell bizonyítanunk. A feladatunk ugyanaz, mint az első intézményben, bár többen vannak és ezúttal kisfröccsöt kell kiszolgálnunk, de ez nem lehet probléma egy vérbeli csaposnak.


Sopronkőhida


3. intézmény
Az egészséges táplálkozásra oktatás keretében egy általános iskola diákjaink kell tejet osztogatni. Sajnos a felső pultok rövidebbek és a négy pultból kettő jobbról balra, kettő balról jobbra helyeztek el. Az egyes pályákon a sorrendjük is változik. A kis taknyosok is képesek elverni minket...


Iskola


4. intézmény
Egy idegszanatóriumban kell málnaszörpöt osztogatni. Sajnos nagyon sok dühös és stresszes őrült beteg van jelen. A feladat ugyanaz, de gyorsabban jönnek a "vendégek", valamint a pultok elhelyezkedése is kedvezőtlen a hatékony munkához.


Diliház


Minden munkahelyváltás alkalmával "itt a kóla, hol a kóla" játékot kell játszhatunk. Egy álarcos alak jól összeráz hét kólából hatot, ráadásul jól meg is keveri a sorrendet. Kóla-zuhany vár ránk, ha elvétjük, hogy melyiket nem rázta fel az illető. Ellenkező esetben némi pont lesz a jutalmunk, sot még egy kólát is ihatunk, ha van otthon.A játék elején 10.000 pontonként plusz életet kapunk, de ez később elmarad, gondolom így biztosítva, hogy előbb-utóbb be is fejeződjön a játék (arra, hogy mikor szűnik meg a plusz élet még nem tudtam rájönni, talán nem ponttól, hanem az elért pályától függ). A program képes egyszerre több ügyfelet is indítani ugyanazon a pixel pozicíón (egy új vendég, egy pedig törzsvendég ;-)). Ilyenkor XOR művelettel jelenítni meg a két "sprite-ot", nagyon "vicces" hatást kelt. Ha két megegyező kinézetű vendég érkezik ugyanazon a pozíción, akkor őket az XOR hatására nem látni, csak egy-egy felvillanás erejéig. Ha ilyent látunk (azaz nem látunk) nyugodtan küldjünk két poharat a semmibe.
Ha végeztünk az összes intézménnyel, újra a "tekepályán" találjuk magunkat és kezdődik minden előlről több ügyféllel.

Hajrá, döntsétek meg a 2 éjszaka alatt felállított rekordomat! (a jéték elején 2 alkalommal meg kellett állnom, így ezeken a helyeken az RZX is áll)

Feladat: minél több vendéget kiszolgálni, minél több pontot gyűjteni.

Tipp: Az első két pálya nem lehet gond. Később próbáljunk 1-2 pultot szabaddá tenni, majd az azokra érkező újabb vendéget minél előbb kiszolgálni. Így ezeken a pultokon lényegesen kevesebb dolgunk lesz.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2005-12-11 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra