Szoftver: Minden 7-re 1 játék - A Whole New Ball Game

4 csillagos Cikk értékelése: 4,44 (9 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Crash, 1989
Besorolás: akció, puzzle
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 175.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A "Teljesen új labdajáték"-ot Pete Cooknak "köszönhetjük" és a Crash magazin 1989. júliusi számával jelent meg. Pete írta a Brainstorm-ot (Firebird, 1987.), ami afféle elődként is felfogható, hasonló logikájú játék.
A toplistánkon kapott 2 db értékelés nem mutat nagy népszerűséget ill. ismertséget, ezért gondoltam, hogy felkeltem figyelmeteket eme kissé fura, de (talán pont ezért) tipikusan spectrumos hangulatú játék iránt, ami kellő türelemmel felvértezve jó időtöltésnek bizonyulhat.
A menüben választhatunk nehézségi szintet, induló képernyőt, megváltoztathatjuk az irányítást, leírást találunk a játékról, ill. a pályákon található objektumokról. Találhatunk még pályaszerkesztőt és a jobbalsó sarokban még valami különlegességet is. Egyszóval a körítés bámulatos. Grafika és hang terén a minimumot kapjuk, de talán nem is szükséges ennél több egy ilyen típusú programhoz. A kezelhetőség... nem véletlenül kapott kettes osztályzatot.

Feladat: megadott idő alatt, nem túl praktikus "irányítás" segítségével egy pattogó labdával összeszedni a képernyőn található energialabdacsokat. Egy egérkurzort mozgatva kell a labda útját egyengetnünk. Három dolgot tehetünk: 90 fokkal elterelhetjük a labdát egyik vagy másik irányban, illetve az elterelő objektumokat törölhetjük. A képernyőn a harmadik sorban található ezekhez 3 ikon: az első egy négyzet - ez való a törléshez, a második egy "\" jel - ez jobbra téríti el a labdát, a harmadik egy "/" jel - ami balra téríti a labdát. Az ikonok használata: tűz gombbal választhatunk közülük, utána pedig a játéktéren a megfelelő helyre rakhatjuk szintén tűz gombbal. A játéktéren találhatóak még, a teljesség igénye nélkül - akadályok (pl. az iszap gyorsan terjed, márpedig terelőgátakat csak tiszta területre lehet lepakolni) - labdát elterelő objektumok (pl. teleport (kék háttérben fehér négyzet), ami teleportál a labda mozgásirányának megfelelően) - gyorsító, lassító objektumok (+ és - jel piros háttérban)

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Remake: PC-s reméket is találhatunk.

Publikálás a portálon: 2007-09-04 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra