Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Xeno

4 csillagos Cikk értékelése: 4,84 (32 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: A'n'F Software, 1986
Besorolás: sci-fi sport
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 47.
Eredeti ár: 8,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 597 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 443 Ft lenne)

Régi, 8 bites számítógépeken majdnem lehetetlen olyan sportprogramot találni, amelyben két, egymással küzdő ellenfél játéka élvezhető lenne, ha az egyik játékost vagy csapatot a CPU (gép) vezérli. Siralmasan, összehangolatlanul bóklászó játékosok, lehetelenül és tehetetlenül vagy épp ellenkezőleg, profi, verhetetlen szinten működő AI (mesterséges intelligencia) teszi tönkre a játékélményt.

ZX Spectrum-on a Xeno egy kivétel. Nem valós, hanem sci-fi sportmérkőzést valósít meg.

A játékosok egy-egy nagyméretű, UFO-szerű korongot irányítanak egy érdekes formájú pályán úgy, hogy a labdát beüssék az ellenfél kapujába, azaz GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL legyen. A két játékos felváltva üt. A szabály annyi, hogy nincs szabály. Lehet ütközni, a labda sehol nincs kint, így ami számít, az csak a gól.

A mérkőzés 4 negyedből áll és a győztes az, aki több gólt ér el. A korongok irányítás úgy történik, hogy azt a pontot kell kijelölni, amelyen szeretnénk, hogy áthaladjon. A sebessége attól függ, hogy milyen messzire van a kijelölt pozíciótól. A játéktér olyan nagy, hogy a labda mozgása során scrollozódik, de ez nem zavaró a játék hevében, mert nagyon gyors. A hangok, a közönség, a fényreklám nagyon jó körítést adnak.

A játék játszható 2 játékos üzemmódban vagy a gép ellen és minden pontosan beállítható, vagyis az irányítás, a negyedek hossza percben és a célzási idő másodpercben.

Feladat: Gólt lőni.

Tipp: Teljesen eltérő taktikát igényel a játékban a rövidebb és a hosszabb célzási idő. Gyakorláskor eleinte érdemes a maximumra, 9 másodpercre állítani, majd fokozatosan csökkenteni a legrövidebbre. Nagyon jó kis mérkőzések kerekednek.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2009-01-26 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra