Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Zipper Flipper

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (4 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1984
Besorolás: flipper
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 379 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 8 128 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 78. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Késő este van, a kávézó zsúfolt és a zene hangos. Elindult a vadászat egy flipper-varázslóra - az egyetlenre, aki mestere a guruló golyónak. Villám reflexek kellenek, hogy a Zipper Flipper mestere legyen. És most rajtad a sor, hogy kipróbáld magad? A Zipper Flipper két játék, a flipper és a félkarú rabló vegyítése. Hogy aktiváld a félkarú rablót, először is üsd ki a sokszínű téglából álló falat. Amikor a golyó ráesik a félkarú egyik elemére, akkor a tűz gombbal (Enter) tudod azt aktiválni. A flipper ütőjével elütés 25 pont, az egyik oldalzsebbe való lökés 5,10 vagy 50 pont szimbólumtól függően. A félkarú rabló egy szorzóval sokszorozhatja pontjaidat, ha a jobboldali és a középső azonos, akkor négyszeres, ha mindhárom ugyanaz, akkor kilencszeres pont jár figurától függően. 10.000 pont elérése esetén kapsz egy bónusz golyót.

A figurák közül az alma és a dollár a legértékesebb, ezek 50 pontot, a fecskendő és a cseresznye 10, a szilva és a szőlő 5 pontot ér. A középső kettő vibráló szem érintése is 25 pontot ér. A játék menüje elég hosszú és sokrétű: el lehet olvasni az instrukciót (2), a pontozás módját (3), be lehet állítani a játékosok számát (4), meg lehet nézni a játékosok legjobb eredményét (5), meg lehet nézni a demót (6) és le lehet nullázni a 'High Score' táblát, persze lehet játszani is. A menüben nem a megfelelő gombot kell megnyomni, hanem fel és le lehet lépegetni a számbillentyűkkel (1-5 - fel, 6-0 - le). A játéktér egy szegényes, pici flipper, aminek egységei hatféle szimbólum valamelyikével vannak jelölve, a már említett szimbólumok a pontozás alapjai, mivel a lehető legtöbb pont gyűjtése a cél, így a játék alapját is képezik.

Értékelés:

A körítés jónak nevezhető, a csábító borítón egy hatalmas flipper látható, de ez csak félreértés lehet, biztos a perspektíva zavart meg. A játékban instrukció, bemutató mód és akár ötjátékos mód is elérhető. A grafika kellemes, a pálya ugyan nem túl összetett, de a golyó mozgása, tempója remek, az ütők mozgásában mintha lenne egy kis leheletnyi kivárás. A vezérlés joystickra van inkább jobban megoldva, hiába a billentyűzeten használható szinte összes gomb, valahogy nem leltem az optimális megoldást, jobban jártunk volna egy QAOPSpace típusú beállítással.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-05 12:56:03
Visszalépés az előző oldalra