Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Ultimate Manic Miner

4 csillagos Cikk értékelése: 4,56 (16 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Igor Makovsky, 2006
Besorolás: mászkálós, ugrálós
Géptípus: ZX Spectrum 128K
Speccyalista Toplista: 94.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

Igor barátunk már megörvendeztette a publikumot néhány új játékkal. Ezek rajongásából adódóan Willy hőshöz kapcsolódnak, a játéksorozat modern szóval élve - motorjának felhasználásával írja, fejleszti ki őket. A sorozat korábbi darabjai a Frosya, the Cat és a JSW5 - ZX Heroes elérhetők az archívumban, érdemes megtekinteni őket, aki szívesen játszik bal-jobb-ugrik stílusú játékkal, az kellemes perceket tölt majd el. A JSW5 nagyon megérintett, mert nagyon jól elkapta azt a fonalat, amely az alapötlet utal...de meghagyom meglepetésnek.
Mindenesetre remekül elszórakoztam vele, de rátérek a mai ajánlatra.

A játék a Jet-Set Willy alapjára épül, John Eliott által készített szerkesztő program felhasználásval íródott és remekül bemutatja, mi mindent ki lehet hozni abból a régi program alapjaiból.

Aki betölti, egy teljesen új világba csöppen. A játék inkább a PC-s Half-Life stílushoz hasonlít, irányított a játékmenet, bár végig azt hinni, szabadon kódoroghatunk. A "nehéz" szó nem elég kifejező ahhoz, hogy a pályák megoldásait, trükkjeit leírja, pedig tényleg minden zseniális. A történet szépen kitalált, logikusan felépülő, rengeteg fordulattal, meglepetéssel. A kivitelezés elsőrangú és köszönhetően Igor kitartásának, teljes mű, azaz a marketing se maradt ki :)

Értékelés:

Végül egy szokatlan értékelés:

Ismerkedés: Ejhaaaa
Trükkök: ööööööööö
Bosszantás: grrrrrrr
Végigjátszás: Hűűűűűűűűűűűűű
Végső hátradőlés: 10 bólogatás, 2 csettintés

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2006-05-08 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra