Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Cannon Bubble

4 csillagos Cikk értékelése: 4,44 (16 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Computer Emuzone Games Studio (CEZ GS), 2007
Besorolás: ügyességi
Géptípus: ZX Spectrum 128K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

Az egész napos munka, rohangálás, főnökökkel és beosztottakkal való küzdelem után a dolgozó ember fáradtan érkezik haza. A gyerekek elaltatása után jó lenne egy kis kikapcsolódás egy kellemes Spectrum játékkal! De ne legyen ám nagy agymunkát igénylő (aznapra már nem hiányzik), se gyors reflexeket követelő (vacsora után ilyen idős korban ez már esélytelen :). Kényelmes játékmenet kell, gyors sikerélmény!

Ilyenkor kerül elő a Cannon Bubble. A játék elve egyszerű: Egy ágyút lehet irányítani (billentyűkkel vagy botkormánnyal), amiből egymás után véletlenszerűen következő színű golyókat kell kilőni a játéktérre. Ennek tetején kezdetben már lógnak golyók. Ha olyan helyre lőjük a következőt, hogy három azonos színű golyó egymás mellé kerül, akkor eltűnnek a játéktérről, valamint az alattuk lévők is leesnek A cél a játéktéren lévő valamennyi golyó eltüntetése. Ha ez sikerül, akkor más elrendezésű, új pálya nyílik, összesen 30 szinten. Az éppen kilövés előtti golyó színe persze látszik, így okosan lehet célozni. Sőt, még a rákövetkező golyó színe is látható, ami további taktikázásra ad lehetőséget :).
További érdekességek, hogy időnként kilőhetők "bombák", amik felrobbantják a mellettük lévő golyókat, vagy "koponyák", amik minden ugyanolyan színű golyót eltüntetnek. 2 játékos is játszhat egymás elleni meccsekkel.

Nem bonyolult tehát a játék, nagy ötletek és meglepetések nincsenek benne, de késő esti játszadozáshoz éppen megfelelő. A sebessége, irányíthatósága jó. Az első pályákon örömmel tapasztalhatjuk, hogy a "véletlen" olykor kifejezetten jóindulatú :). Közben kellemes zene szól (egy idő után persze ez is unalmassá válhat, de leállítható :), és a háttérgrafika is szép.

A játék a 128k változathoz készült, a CEZ GS Team (http://cezgs.computeremuzone.com/) fejlesztette 2007-ben, tehát új alkotás. A forrása is elérhető: nem ?szabályosan?, Speccy-n fejlesztett játékról van szó, hanem részben assembly-ben, részben C nyelven írták, és a z88dk környezettel fordítható le a több mint 30 forrás fájl (néhány további könyvtár felhasználásával). Érdekes ilyet látni, jó lenne beletanulni?

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2009-12-15 12:37:55
Visszalépés az előző oldalra