Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Crime Santa Claus

4 csillagos Cikk értékelése: 4,00 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Rush/ETC Group, 1996
Besorolás: Dizzy-klón
Géptípus: ZX Spectrum 128K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

Ezúttal egy igen érdekes válogatást veszünk szemügyre, a mely Crime Santa Claus sorozatának ingyenes (demó) tagjaiból áll, úgysmint: Deja Vu, Part 1 (remix), Part 1 (demo) és Part 2 (demo).
Nos, e programok Ukrajnából származnak és a témájukat tekintve közösek: a játékok Dizzy-klónok, melyekben Télapust kell irányítanunk - sajnos a legtöbb üzenet orosz nyelvű.
A Part 1 (demo) rész a legkoraibb, és egyben grafikailag a legszegényesebb, az értékelésnél ezt nem is vettem figyelembe.
A többi részt viszont érdemes az orosz nyelv ellenére is megnézni: igazán szépen megrajzolt környezetben zajlik a játék! Szerény véleményem szerint ismét egy olyan program, mely a műfaj csúcsa. Különösen a Deja Vu epizód.
A klónos cikkemhez is sikerült adatot gyűjtenem belőle: igenis létezik a Pentagon 128K v3 klón, hiszen az egyik programozónak v3+ gépe van (ez a Part 2-ből derül ki)!
A teljes verzió 3,5"-os lemezen megrendelhető 3 USD körüli áron, amennyiért szerintem Európában is sokan vevők lennének rá - ha legalább angol nyelven is "beszélne" a program. Az orosz piac meghódítása pedig a második rész Scorpion-inkompatibilitása miatt ütközhet nehézségekbe...
Marketingből elégtelen!

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2006-06-19 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra