Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Braxx Bluff

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (1 szavazatból)


Kiadás: Micromega, 1984
Besorolás: Arcade - 3D lövöldözős
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 32 790 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 91. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Évszázadokkal ezután, az ember messze a Naprendszer határain túlra jutott és elkezdte felfedezni az elképzelhetetlenül távoli világokat, tudást és erőforrásokat keresve. Veszélyek várják az úttörőket bárhol is érnek ismeretlen földet, és a katasztrófa esélye folyton jelen van. Minden új rendszerben egy intergalaktikus mentőcirkáló áll készenlétben, egy totálisan felszerelt orbitális kutató és mentőhajó a Life Corps önkénteseivel. Te egy vagy közülük, és ma a Braxx Bluffnál lévő vészhelyzetben vagy egy hős vagy csak egy emlék leszel...
A Vega életmentő hajó elérte az égitestet, ami az Arcturan rendszer Prolon nevű bolygója körül kering, reagálva a bolygó felfedezőcsapatának vészjelzésére. Háromtagú csapat hagyta el a hajót egy kétéltű lánctalpas járművel és tűnt el az őshonos életformák között. A sokféle formájú teremtmények már elszívták az összes energiát a jármű energiablokkjából. A lánctalpast a Braxx Bluff alattomos terepe elnyelte, utasai pedig az életfenntartó rendszer meghibásodása miatt nem sokáig maradhatnak életben. Feladatod veszélyes, keresd meg a lánctalpast és a személyzet elhalálozása előtt vidd vissza a bázishajóra.

Tony Poulter alapember volt a Micromega-nál, de a háttérben dolgozó típus volt, akit más nem is érdekelt. "Tony született kocka volt," nevet Neil Hooper "hosszú haja és szakálla volt, és mindig is bele volt merülve a kódolásba." Szóval nem volt egy átlagos figura, egyetlen játéka sem lett átlagos. A kritikusok kimondottan jól fogadták, de nem tudott a Deatchase, Codename MAT, Full Throttle trió sikereihez felérni.

Tipp: A landolás mindig sikerül: 38281,24 : 38361,0
Immunitás a madarakkal szemben: 48926,58 : 49027,58
A lánctalpasnak végtelen az energiája: 40246,0
Elhagyhatod az utat a lánctalpassal: 48775,255
A kövekkel való találkozás nem okoz kárt: 41154,255

Értékelés:

Szép borító, gyenge, fantáziátlan betöltőkép, rövid, de figyelemfelkeltő háttértörténet adják a játék alapját. Ez az a játékfajta, ami útmutató nélkül sok fejfájást okozhat. Szerencsére van útmutató. A játék felettébb ellentmondásos. Ott van például a landolós rész, ahol a játék egy néhány karakternyi területen játszódik, egy pöttyöt kell jobb belátásra bírni, önmagában ez semmi, de mégis életre van keltve a képernyő játékablakában megjelenő, egyébként nem is lényeges animációval és a hangeffekttel, ami önmagában szintén semmi. A többi pálya a maga módján látványos, pedig szándékosan elnagyolt háttér, díszlet előtt folyik a történet.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2016-08-13 22:22:37
Visszalépés az előző oldalra