Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Bruce Lee

4 csillagos Cikk értékelése: 4,35 (23 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: US Gold Ltd, 1984
Besorolás: mászkálós, verekedős
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 19.
Eredeti ár: 7,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 507 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 508 Ft lenne)

Vannak játékok, amelyekről valamiért nem lehet egy mondatnál többet mondani, mégis nagyszerűek. Ilyen a Bruce Lee is.

A mondat:
Bruce Lee-vel végig kell magunkat küzdeni teremről-teremre a fő sárkány varázslóig, miközben surikeneket kell összegyűjteni, amit egy nagydarab karatés és egy nindzsa harcos próbál megnehezíteni.

Szerencsére a játékélmény ennél sokkalta több. A bejelentkezéskor egyedi hangzású zene fogadja a játékost. Ezt követően a mászkálás és verekedés igencsak élvezetes, mert nem túl nehéz, könnyen elsajátítható a mozgás (nem milliónyi kombináció, csak 3 fő lépés), a termek se bonyolultak és rövid idő alatt teljesíthető a játék. Nagyon szórakoztató, könnyed perceket és legfőképpen sikerélményt ad.

Lehet két játékos üzemmódban is küzdeni, ilyenkor a nagydarab karatés lesz a másik, irányítható harcos, így tetszőlegesen választható, hogy Bruce Lee útja legyen nehezebb vagy a kis nindzsa kerül péppé verésre.

Gyerekkorunk egyik alapjátéka volt. Manapság újra reneszánszát éli, az online játékok között megtalálható, bár pontszámra versenyezni már nem érdemes, mert a fanatikus rajongók 20-22-szer játszák végig egyhuzamba életvesztés nélkül, ami kb. 40 perces menetekkel számolva 14 és fél óra játék....és végül a számláló is átpörög.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2008-12-23 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra