Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Bubble Buster

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (1 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1984
Besorolás: Cannon Ball (Stílusteremtő)
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 379 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 8 128 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 68. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A buborékok pattognak, az ágyúgolyók nem. Persze, ezt mindenki tudja, nem írtam semmi eget rengetően újat. De a játék eredeti, "japán" címe Cannon Ball, tehát ágyúgolyó. Tehát ott tartunk, hogy pattognak a buborékok/ágyúgolyók, ha alattuk maradsz, akkor békává lapítanak. Hát, ezt már nem értem, a béka rendben, de a buborékok összenyomnak? Az ágyúgolyók meg pattognak? Nem, a buborékok pattognak, az ágyúgolyók kilapítanak. Akkor félig ágyúgolyó, félig buborék... Szóval ezeket a fura, fizikával össze nem egyeztethető gömböket lézereddel osztódásra veheted rá egy darabig, aztán megsemmisülnek, nyolcadrészig nem kidurrannak, hanem szét, mégpedig kettőbe. Aztán már olyan picik, hogy megsemmisítheted őket. Egyszerre csak egy lézersugarat lőhetsz ki, aztán mikor pár másodperc múlva eltűnik vagy hamarabb, ha beletéved egy gömb, akkor jöhet a következő.

Feladat: Nyomd meg a tűz gombot és egy cikkcakkos sugarat lősz a levegőbe. Ha egy buborék érinti ezt a sugarat, mielőtt az eltűnik, a buborék kettéosztódik. Minden buborék háromszor tud egyre kisebb buborékokra kettéosztódni, aztán a legkisebb buborékok szétrobbannak a sugártól. A legkisebb buborékok kidurrantásáért kapsz csak pontot. A játék szakaszokra oszlik, az első három szakaszban egyre több buborék pattog, amit meg kell semmisítened. A negyedik szakasz a bónusz rész, ahol nem sérülhetsz meg, csak pontot szerezhetsz. Aztán ismétlődik minden újra, minden négy szakasznál nő a tempó.

Értékelés:

Remek ötlet, ez a játék 'inspirálta' a japán Mitchell Corporation-t a mindenféle platformra megjelenő és rendkívül sikeres Pang (más néven Buster Brothers) játék 1989-es elkészítésében. Átlagos borítóval, betöltőkép nélkül, mindössze 7,5 kilobájtos terjedelmével és egy perces betöltési idejével nem egy figyelemfelkeltő játék.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-05 11:56:10
Visszalépés az előző oldalra