Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Chuckie Egg

4 csillagos Cikk értékelése: 4,71 (21 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: A'n'F Software, 1983
Besorolás: platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 106.
Eredeti ár: 6,90 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 36 779 Ft lenne)

A játék nyolc, platformokból, létrákból és liftekből felépített pályán játszódik. Minden egyes pályán tizenkét tojás található, némi kukorica és tyúkok, valamint a bal felső sarokban egy nagy kacsa, kalitkában.

A feladat egyszerű: a létrákon és platformokon futva, ugrálva össze kell szedni a tojásokat és opcionálisan a madáreleséget. Eközben vigyázni kell, nehogy a tyúkokhoz vagy a kacsához érjünk, illetve alul vagy felül elhagyjuk a pályát.

Ha az első nyolc pályán sikerül átjutni, a játék újra az első pályán folytatódik. A különbség, hogy a tyúkok eltűnnek, viszont a kacsa kiszabadul a kalitkából és rárepülős módszerrel vadászik ránk a pálya teljes területén. A nyolc pálya ismételt teljesítése után megint az elsőre kerülünk, de immár tyúkokkal és kacsával is nehezítve. A következő körben újabb tyúkok jelennek meg, újabb teljesítés után pedig gyorsabbak lesznek ellenségeink.

A játék körökre bontott multiplayer-módot is támogat, kettőtől négy főig.

Grafika:
A grafika egyszerű, de szerethető. Több színt is láthatunk a játék során, ezért cserébe viszont a létrákon haladva és a tyúkok közelébe érve látható attribútum-hibák fölött szemet kell hunynunk.

Kezelés:
A kezelés nagyon barátságos. Jól kezeli az egyszerre lenyomott billentyűket, így könnyen lehet pl. szaladva vagy ugorva létrára mászni. Engedi a billentyűk újradefiniálását is, de sajnos joysticket nem támogat, így csak olyan illesztő használata jöhet szóba, ami billentyűlenyomást szimulál.

Hang:
A hang rendkívül egyszerű, de hangulatos a futás és létramászás közben hallható csörgés, az ugrás glisszandója, illetve a tojás- és kukoricagyűjtés effektje. Életvesztéskor viszont hosszú ideig játszott beep-zenével büntet minket a programozó. Ez a sokadik alkalommal rendkívül idegesítő tud lenni.

Összességében a Chuckie Egg egy hangulatos játék, remek kezelhetőséggel, ügyesen felépített pályákkal, a játékmenethez jól passzoló hanggal. Egyetlen komoly negatívuma az elhalálozás utáni bosszantó zenélés. Sokadik alkalommal újrajátszva is jó szórakozás.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2012-10-26 15:33:06
Visszalépés az előző oldalra