Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Wolfenstein 2004

3 csillagos Cikk értékelése: 3,80 (5 szavazatból)


Kiadás: Alone Coder, 2004
Besorolás: FPS
Géptípus: ZX Spectrum 128K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A Wolfenstein 2004 játék a klasszikus PC-ős ZX Spectrumos (Pentagonos, Scorpionos, Sprinteres...) átirata. Mérete igazán meggyőző: több, mint 630K! Ráadásul az adatok tömörítve vannak ZXRar-ral, tehát a program tényleges mérete ennél is több. Elmondhatjuk tehát, hogy az eddigi egyik legnagyobb ZX programhoz van szerencsénk.
Mi is foglal el ekkora helyet? Először is a 17 szint, a 20 darab négycsatornás sztereó zene, a képek, az effektek, a részletes infók...
A játéknak ez még egy szabadon használható v00-ás verziója, azonban kereskedelmi forgalomban is kapható lesz 3,5-ös lemezen és esetleg kazettán is (2 darab 90 perces??). HDD-s változat is várható belőle. A Turbo Pentagonok és Scorpionok 7MHz-es üzemmódját is támogatni fogja a verzió, akárcsak a Sprinter 21MHz-ét. Az ára: 84 rubel.
A programot azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom. Következzék tehát az értékelés.
Ismét egy program, ami "nagyon egyben van": intro, help, jó zenék járnak a játékhoz. Azonban ilyenkor mindig először a PC-s eredetivel hasonlítja össze a játékot az ember. Nos, ehhez képest gyengusz:) Ha azonban a ZX Spectrum, mint adott hardver a viszonyítási alap, akkor igenis egy jó minőségű programmal állunk szemben - szerintem. Legalábbis a Spectrumos Doom és Citadel játékokhoz képest jóval kevesebb képzelőerő kell ahhoz, hogy azt lássuk, amit akarunk.
Dicséret illeti a programozókat, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, hogy egy újabb színvonalas játék öregbítse a ZX Spectrum hírnevét.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2006-07-10 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra