Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Codename MAT

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (1 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Micromega, 1984
Besorolás: Arcade - Star Raiders-klón
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 183.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 32 790 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 78. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Codename MAT (Myonellenes Akció Terv) ? a kétségbeesett terv, ami egy emberi agyba egyesíti a Naprendszer minden bolygóvezetőjének összesített harcászati, taktikai képességeit. A MAT az emberiség utolsó reménye. Évtizedeken keresztül próbálták a myonok átvenni az uralmat a Naprendszerben, melynek flottái mostanra megtépázottak és kimerültek lettek. A myonok egy minden vagy semmi alapú támadást indítottak, tudván, hogy a Föld egy forradalmi űrhajó fejlesztésébe kezdett. Csak a prototípus, a USS Centurion épült még meg, és most kell még két központi szolgáltatást, a harcászati és a taktikai központot befejezni. A hajó vezérlése egy csatában és a Bolygóközi Védő Flotta irányítása meghalad minden normál emberi képességet? a MAT ezért jött létre. Most a te agyad lesz a MAT agya. Vedd át az irányítást a Centurionon és a robbanj be minden idők legnagyobb kalandjába...

Derek Brewster legnagyobb sikere a Micromega-nál. Továbbra is arcade-koppintás, de már inkább Derek kalandvágyó lelkének való. A Deathchase után szintén állandó toplistás játék, ami nehézsége és hosszú játékmenete miatt meglepő.

Tipp: Örökélet: 24318,201

Értékelés:

Az eddigi Derek Brewster játékok után hirtelen fordulat, hogy egy ilyen sokoldalú (hiszen arcade, stratégia, taktika, kicsit kaland összevegyítése a játék) darabot hozott össze. Szép a borító is, de a teljes oldalas reklámoldal az egyik kedvencem (azon rajta van a minyon is, szájában pixelekkel) a hirdetések közül. A betöltőkép nem a legjobb, de stílusos. A sztori átlagosnak mondható, mégis magával ragadó.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2016-08-13 21:48:49
Visszalépés az előző oldalra