Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Crazy Golf

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (1 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1983
Besorolás: Sport szimuláció - Golf
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 89. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A kis fekete pöttyöt, a labdát kell nyolc különböző "őrült" golfpályán bejuttatnod a lyukba. Ütés előtt mindig be kell állítanod a bal felső sarokban látható irányjelzőt (sárga négyzetben) és a felül látható ütéserőjelzőt (RANGE). Enter megnyomására végrehajthatod a beállított ütést.

Feladat: Ebben a szórakoztató játékban egyedi grafikai akadályok között kell játszanod, mielőtt a labdát begurítod a lyukba. Minden pályán az irány és az ütéserő helyes kombinációja kell a sikerhez. Ha van Currah microSpeech modulod, akkor hallhatod az ütőhordozód felettébb "hasznos" és "felvilágosult" megjegyzéseit.

Értékelés:

Jó ötlet, egyfajta számítógépes minigolf, van benne fantázia. Első benyomásként: jópofa kazettaborító, csúnya betöltőkép és kidolgozott, mégis ronda fogadó képernyő. A billentyűkiosztás és a joystickok használata dicséretes. A másik és egyben utolsó pozitívum: elsők között vállalta be a frissiben megjelent Currah ?Speech használatát, bár nem sok szerepe és értelme van a játékban. A hanghatások átlagos vagy kicsit az alatti szinten vannak. A negatívumok aránya jóval nagyobb, ott van mindjárt a semmilyen, igénytelen, csak játékkedv elvételére alkalmas grafika. Aztán az össze-vissza pakolt nyolc pálya, de lehet, hogy csak én nem vettem észre, hogy nehézségi sorrendben vannak. Ha már nehézség, akkor mit kell leküzdeni? Először azt gondoltam, hogy lent a TOTAL PAR feliratnál látható 54-es szám jelöli azt a bizonyos szükséges kihívást, mert a 'par' szó jelentése: egy kör lejátszásához szükséges ütések golfban. De nem, akármennyit lehet ütni, ráadásul 'Space'-szel még pályát is lehet váltani a jelenlegi teljesítése nélkül. Azt ne nevezzük nehéznek, hogy pár labdányi résen kell átütni a labdát, ha erre végtelen számú próbálkozás áll rendelkezésre. A vezérlés módja is lassúbbnak tűnik az elvárhatónál. Mit is ígértek? Vidámság, kacag az egész család! Hát, nem hallom azt a nevetést...

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-08-31 16:16:55
Visszalépés az előző oldalra