Szoftver: Minden 7-re 1 játék - King's Valley

4 csillagos Cikk értékelése: 4,00 (13 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: RetroWorks, 2009
Besorolás: platform
Géptípus: ZX Spectrum 48/128K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A játék eredetlieg 1985-ben jelent meg a Konami jóvoltából Sony MSX-re (Zilog Z80, 64kB RAM, 32kB ROM, 16 szín, AY-3-8910). Spectrumra 24 év múlva a RetroWorks nevű spanyol csapat írta át, akik a honlapjuk alapján többféle platformra készítenek játékátiratokat (pl. a Sir Fred PC-re).

Helyszín: a Királyok völgye, egy völgy Egyiptom középső részén, ahova sokszáz éven át királyok és más hatalmasságok temetkeztek a thébai nekropolisz szívében. Később a völgy Tutanhamon sírja miatt a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye lett. Főhősünk, Vick, a hírhedt angol kalandor Manchesterből. Feladatunk összeszedni a kincseket mind a 15 sírból. Ellenségeink a múmiák. Segítségünkre lehetnek a csákányok és kardok, amiket a kriptákban találhatunk meg.
Vick valószínűleg nem járt vívóiskolába, a kard rendeltetésszerű használatát nem ismeri csak elhajigálja mintha kés lenne. A csákánnyal lyukakat tudunk ásni, de csak a megfelelő helyen és spóroljunk vele, mert egy gödör kiásása alatt elkopik. Ha kard vagy csákány van a kezünkben, akkor Vick nem tud ugrani. Vannak még forgóajtók, amik csak egy irányban működnek és a múmiák nem jutnak át rajtuk.

A RetroWorks igényes munkát végzett, a betöltőképernyő gyönyörű, a grafika szép, az eredeti játéknak megfelelő, de Spectrumos, a zene (128k) és a hangok is tetszetősek, nem tolakodóak, az irányítás a megszokott (Q,A,O,P,Space vagy M), jól használható. Összességében egy szórakoztató, logikát is igénylő, igényes kivitelű játékot kaptunk, (letölthető) szép borítóval, poszterrel, felidézve a 80-as évek aranykorát.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2009-11-20 17:56:11
Visszalépés az előző oldalra