Szoftver: Minden 7-re 1 játék - All Present and Correct

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (2 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Bob Smith, 2009
Besorolás: logikai
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2014/6 számában a(z) 17. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Bob Smith 2009. karácsonyára készítette nekünk ezt a logikai játékot. A játék 40 szintet és egy pályaszerkesztőt tartalmaz.

Feladatunk igazán karácsonyi: a piros, masnis (sétálós?!) ajándékok célba, vagyis zsákokba juttatása, hogy azok még időben kikézbesíthetőek legyenek. Küldetésünket megakadályozó negatív hősök a betöltő képernyőn is látható brutális kalapácsok, fémfejük csak ajándékok szétzúzására áhítozik. Vigyáznunk kell még a padlón lévő lyukakkal is, mert elnyelik az arra sétáló, gyanútlan ajándékokat.

A játéktéren (sárga-fehér szoba, a már említett lyukakkal, valamint piros falakkal, amelyek 90 fokos elfordulásra késztetik az ajándékokat) a jobb oldali sávban látható nyilakat rakhatjuk le (a tűz gomb+az irány gomb megnyomásával), melyekkel megfelelő irányba terelgethetjük az ajándékokat. A lerakott táblákat figyelembe veszik a kalapácsok is, megsejtve, hogy az ajándékok talán arra mehettek előzőleg. A pályán lévő tárgyak (ajándék, kalapács) a játéktér alatti PLAY feliratú gomb jelére indíthatóak, illetve állíthatóak meg.

A betöltőképernyő szép, a grafika és az animáció elfogadható. Mister Beepnek köszönhető a szép muzsika és az effektek a játék alatt. Küldetésünk lehetne kicsit nehezebb, bonyolultabb, esetleg lehetne meghatározott számú próbálkozási lehetőség. Összességében: ez egy aranyos logikai játék, időtállóságot növelő pályaszerkesztővel.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2010-05-17 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra