Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Cheril Perils

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (7 szavazatból)


Kiadás: Ubhres Productions, 2010
Besorolás: akció, platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A Coleccion Pretujao 2010 sorozat hatodik tagja. Mrs. Tarzan, alias Cheril főszereplésével elkészült a Cheril of the Bosque folytatása a The Mojon Twins jóvoltából.

Cheril sztorija tehát onnan folytatódik, hogy Cheril unta a banánt és megszökött a Badajoz dzsungelből, azt gondolva, hogy a városban kolbászból van a kerítés is? Nos, úgy tűnik rossz várost választott, ugyanis a 60-as években aberrált orvosok által alapított Parasol nevű gyógyszeripari cég kifejlesztett egy spéci vírust, amitől az emberek hihetetlenül szépek lesznek. Hogy mi ezzel a baj? Nos, úgy gondolták, hogy ideje a világszenzációt letesztelni eme város lakosságán. Még ez is "elfogadható" lett volna, a vírussal nem is volt baj, de rosszul kitisztított (előzőleg olcsó borok, sörök szállítására használt) tartályautókkal juttatták a vírust tartalmazó oldatot a célközönséghez, kihagyva a számításból, hogy az említett alkoholos italok elegyednek a vírusos szmötyivel és a kísérleti alanyokat agyevő zombikká változtatják. A polgármester Cheril érkezése és az egészséges lakók kitelepítése után, elkerülendő a nagyobb bajt: hatalmas sziklákkal lezárta a várost. Így adódott főhősünk első nagyvárosi kalandja: ki kell nyírni az egyébként nem túl nagyszámú, 60 főnyi, elzombisodott városlakót, hogy megszűnjön a karantén és meg lehessen lépni erről a nyomasztó helyről.

Gyakorlati megvalósítás: végig kell járni a várost, ráugrani a zombikra, mire ők elhunynak. Hát, tényleg nem túl logikus, de ezt kell tenni, mindenféle fegyver nélkül ugyanis a szakirodalomban ajánlott módszerekkel (fej levágása, szétlővése, stb?) nem élhetünk. Mellesleg a zombik nem tűnnek zombiknak, ez is egy helyi sajátosság? Feladatunk végrehajtására 20 életet kapunk. A város három területi egységre van osztva, a határokon mogorva biztonságiakkal, őket melltartóval lehet lekenyerezni. Érdekes, hogy Cheril úgy ahogy a dzsungelben végzett, lemeztelenedve indult a városba és mikor talál egy melltartót, azt is az őröknek adja, hát ő tudja! A már felvett melltartók kihűlt helyén szerencsés esetben találhatunk egy-egy szívet, amivel plusz életre tehetünk szert.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Cheril érdekes sztorija folytatódik
  • Szép betöltőkép
  • Szép poszter
  • Egységes, jó grafika
  • Jó menüzene
  • Jól eltalált nehézségi szint

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-10-29 20:19:10
Visszalépés az előző oldalra