Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Gommy, Defensor Medieval

4 csillagos Cikk értékelése: 4,80 (5 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: RetroWorks, 2009
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48/128K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2014/6 számában a(z) 33. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Ismét egy spanyol játék. Az alkotók: Pagantipaco (közreműködött a már bemutatott King's Valley és Box Reloaded című remekeknél is) és WYZ (a szintén bemutatott Cannon Bubble egyik szerzője).

A történet szerint Gommy (az ő bőrébe bújunk) éppen egyedül van a Gommyland-kastélyban, mikor azt megtámadja az ellenség. A vár feladásának gondolatát elutasítja, inkább megpróbálja kődobálással visszatartani a támadókat, amíg nem jön a segítség. A kastélynak 30 falát támadják, ám egyszerre csak egyet.

Szerencsére jó magasak a falak és beletelik kis időbe, hogy a támadók felérjenek és elfoglalják a kastélyt. Gommy ugyan köpcös, de láthatóan jó kondiban van, mert az ellen elüldözésére és széttiprására odatett embernagyságú köveket játszi könnyedséggel emelgeti és dobálja mindenféle állóképesség-csökkenés nélkül.
Segítségére van még, hogy a kastély építői a falakat kicsit túlcifrázták és a kiszögelléseket mindig ki kell kerülniük a falmászóknak, akiknek egy ilyen összetett manőver néha meghaladja szellemi képességüket és csak jobbra-balra bóklásznak.
Néha megjelennek segítő és hátráltató kis piros "ajándékok", pl. óra (lebénítja kis időre a hegyes fülű gonoszokat), "+" jel (felgyorsítja a behatolókat), "+1" (+1 élet)...

Összesen 40 pályán kell magányos, középkori akcióhősként helytállni, ugyebár van az említett 30 fal, valamint minden 3 fal után a változatosság kedvéért a főnököt kell ("BOSS" felirat utal erre a pálya előtt) az árkádok alatt elpusztítani ágyúval.

A kazettaborító, betöltőképernyő, grafika, animáció... tehát külsőre szinte tökéletes. Zene és hangeffektek nagyon szépek, de csak 128K alatt vannak. Az irányítás (O,P és Space) gördülékeny, a pályák nehézsége jól el van találva, kicsit lehetne változatosabb, de ne kukacoskodjunk, ez így is egy kitűnő játék.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2010-04-08 13:22:00
Visszalépés az előző oldalra