Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Heart Stealer

4 csillagos Cikk értékelése: 4,56 (9 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Timmy, 2010
Besorolás: platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

Ismét egy debütálás, ezúttal Timmy-é, erősítésként a már-már elmaradhatatlan (és úgy tűnik a kezdőket segítő) Mister Beep-pel.


'Szívrabló', címe alapján lehetne romantikus kalandjáték, de elnézve a főhős mackós alkatát, belátjuk, hogy miért inkább ügyességi-ugrálós játék lett. Huszonkettő képernyőn kell összeszedni, összelopni a szíveket, amiben néhány nem túl gyorsan mozgó, fura kinézetű ellenség próbál megakadályozni. Minden szintet 100 egységnyi idő, kb. 70 másodperc alatt kell teljesíteni: összeszedni a szíveket és eljutni a megjelenő ajtóig. Összesen 22 darab szint van, a szintekre jellemző, hogy a baloldalon távozva jobboldalra jutunk (fordítva is igaz), alul kiesve a képből felülre esünk. Az ellenségekkel való érintkezés 10 egységnyi időt vesz el. Gyakorlatilag életvesztés nincs, maximum letelik az idő és nem sikerül az adott pályát teljesíteni, mindenesetre jön a következő szint, a végigjátszás így rendkívül egyszerű. Minden teljesített pálya után nő a pontszám (a maradék idő, a megszerzett szívek, valamint a hiba nélküli abszolválás alapján). Bizony túl könnyűnek tűnik, de az egyszerűség ebben az esetben nem válik a játék kárára, mert a pontszámítás (gyorsaság és hibátlanság jutalmazása) miatt tökéletes alanya lehet egy pontversenynek.


Értékelés:

Pozitívumok:

  • Jó zene, szintek végén is
  • Jó alany pontversenyre
Negatívumok:
  • Gyakorlatilag nincs sztori
  • Csúnyácska betöltőképernyő
  • Ha egy pályát még ilyen szabályok mellet sem sikerül teljesíteni, akkor nem lenne rossz valami szankció, pl.: Game Over
  • Lehetne nehezebb, hosszabb, változatosabb

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-06-11 10:26:29
Visszalépés az előző oldalra