Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Lala Prologue

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (6 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Ubhres Productions, 2010
Besorolás: platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A Coleccion Pretujao 2010 akció-platform sorozat első tagja. Készítették: a The Mojon Twins, az utóbbi évek legaktívabb spanyol csapata.

Lala mindenáron boszorkány akart lenni, jelentkezett is a Nagy Boszorkány Akadémiára, fel is vették, mivel a világgazdasági válság miatt nem volt más jelentkező. Morgana La Marrana, az Akadémia vezetője tanította Lala-t a mágia alapjaira. Egy nap, mikor elfogyott a boszorkánykonyhában a szeletelt emberepe, Morgana elment bevásárolni a szupermarketbe. Mivel nem csak tanulóknak, de alkalmazottaknak is híján volt, kénytelen volt Lala-ra bízni az épület felügyeletét. A vásárlás elhúzódott, így a tanonc, szorgalmas kislány lévén, elkezdett gyakorolni, de nem sikerültek a varázslatai, csüggedten lepihent, gondolta kiszellőzteti kicsit a fejét, hátha a friss levegő jó hatással lesz szunnyadó agysejtjeire. Ahogy kinyitotta az ablakot, a huzat kivitte az ablakon a legfontosabb bájitalok receptjeit. Lala-nak még Morgana visszatérte előtt össze kell szednie az összes varázslatot.

Lala-val be kell járnunk a környéket, a többi épületet és a 25 db lombiknak látszó tárgyat (ezek a receptek!) be kell gyűjteni. A sikerhez még kulcsokat is kell szerezni, mert sajnos zárt helyekre is elvitte a szél a papírlapokat. Küldetésünk közben mindenféle szálldosó és rohangáló ellenség leselkedik ránk, akiknek minden érintése 1 százalékkal csökkenti életerőnket. Erőnk pótlására a kulcsok és lombikok helyén, elhagyva a szobát, majd visszatérve ugyanoda, szerencsés esetben nyalóka jelenik meg, amit elnyalogatva 10 százalékkal javíthatunk egészségünkön.

Érdekesség:
  • A The Mojon Twins honlapján megtalálható a félkész, ám végigjátszható folytatás, címe: Petulant Poogslay Powerful Parade

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Kidolgozott sztori
  • Könnyebben és nehezebben megoldható helyzetek váltják egymást
Negatívumok:
  • Értékelhetetlen betöltőkép
  • Csak billentyűzettel vezérelhető

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-10-26 18:57:54
Visszalépés az előző oldalra