Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Cyclone

4 csillagos Cikk értékelése: 4,83 (46 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Vortex Software, 1985
Besorolás: izometrikus 3D-s szimulátor
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 13.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 447 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 30 235 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2014/4 számában a(z) 38. oldalon is olvashatsz erről a játékról. >>>

Ha választhatnék, hogy a Spectrumos érából kivel készíthetek interjút, akkor Costa Panayi ( http://www.crashonline.org.uk/33/vortex.htm ) lenne az, akivel szeretnék személyesen találkozni! Az úrra legfinomabb jelző, amit lehet használni a "zseni". Az, hogy kitűnő játékötletek zseniális megvalósítással találkozzanak nem nevezhető mindennaposnak. Márpedig az ő nevéhez biza zseniális játékok fűződnek! Highway Encounter, TLL, Deflector és még számos egyéb.

Feladat: a ciklontól sújtott szigetvilágban összegyűjtsünk öt egészségügyi felszereléssel teli ládát - illetve bónuszként embereket - helikopterünkkel. Mindezt úgy, hogy ne ütközzünk össze a körzetben lévő repülőgépekkel - a terep akadályairól már nem is beszélve -, illetve a térképen nyomonkövethető vihargócot is elkerüljük. Ha mind az öt láda megvan, akkor még vissza kell térni a bázisszigetre. Persze az időnk és az üzemanyagunk sem végtelen.

Tipp: gyakran nézzünk a térképre, és ne felejtsünk el nézetet váltani az "n" gomb segítségével, mert elképzelhető, hogy egy láda egy olyan kiszögellés mögött bújik meg, amit nem láthatunk az alapvető nézetből.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2004-07-30 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra