Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Moggy Adventure

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (8 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Ubhres Productions, 2010
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A Colección Pretujao 2010 negyedik tagja, de Moggy, a címszereplő már 1992-ben szerepet kapott a Moggy II és a Moggy III című LOKOSoft játékokban. Aztán 13 évet kellett várni az újabb felbukkanásra, 2005-ben megjelent a Moggy című játék is. A négy játékot az alkotó, na_th_an, a The Mojon Twins egyik tagja is összeköti. Mellesleg a játékok színvonala növekvő tendenciát mutat.

Miután végigutazta a világot, hogy úrigolyóvá váljon és minden bűnét maga mögött hagyja (alkoholt, füvezést, pletykák szerint nőket), visszatért a Canutos-erdőbe és megmutatta megújult, bölcsebb önmagát barátainak. Mindenki boldog volt, hogy hazatért, tartottak is az ünnepelt kertjében egy "Újra itthon Megaparty"-t, mindenki totál részegre itta magát, különösen Moggy, aki másnap iszonyú másnaposan ébredt. Valami nagyon nem stimmelt. Látta barátait az ablakon át, totálkárosan aludtak a kertben szerteszét, de volt valami más is... patkányok és mindenféle furcsa lények! Mi történhetett?

Moggyt koordinálva össze kell szedni barátait (szomorú rózsaszín golyók), a zárt ajtókhoz találunk kulcsokat, mindjárt induláskor gyakorolhatjuk ezt az egyszerűnek tűnő műveletet, aminek a gyakorlati megvalósítása annál nehezebb. Kijutva a kertbe veszélyes állatokkal és vadon növő kaktuszokkal, galagonyákkal, mérgező bokrokkal találjuk szemben magunkat, próbáljuk őket elkerülni. Sokáig kell szokni az irányítást, ne felejtsük el, hogy egy másnapos golyót irányítunk. Nem szabad felgyorsulni, óvatosan váltsunk irányt és bízzunk a jószerencsében. A sorozat némelyik tagjánál már megszokott 99 élettel kezdünk, elveszett életerőnk pedig a "felvett" barátok helyén később megjelenő energiapótló gyümölcsökkel lehetséges. Hogy ne legyen ilyen "egyszerű" az élet, vannak világoskék kerítéselemek, amiket a tűzgomb + iránybillentyű megnyomásával eltolhatunk.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Jópofa sztori
  • Szép grafika
  • Stílusban ideillő zene, szokásos hangeffektekkel
  • Jól kitalált vezérlés, kis tanulás után váratlanul bele lehet jönni

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-10-27 01:34:14
Visszalépés az előző oldalra