Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Viaje al centro de la napia

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Ubhres Productions, 2010
Besorolás: akció, platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A Mojon Twins nevű spanyol fejlesztőcsapat 2009 óta használja az Ubhres Productions nevet a játékai kiadójaként, 2010-ben kiadott játékaik egy sorozatot alkotnak, neve: Coleccion Pretujao 2010. A sorozat harmadik tagja ez az abszurd történet.

Miguelito soha nem volt egy zseni, tizenévesen még mindig nem tudta elvégezni az általános iskola második osztályát. Az első napon mikor anyukája elvitte a kisegítőbe, egy kicsit úgy érezte, hogy elveszik a sok zseni, sok könyv és tudomány között. Csak csüggedten leült hatszögletű asztalához és szégyenkezve a padlót bámulta, közben a tanár hangjának néhány foszlánya jutott el csöppnyi tudatáig. Fájt a feje, unatkozott, az asztalán vadiúj 12 színű Alpino márkájú ceruzakészlet bámulta őt. Miguelito elkezdte feldugni egyenként az összes ceruzát az orrába. Arra gondolt, hogy milyen jó ő ebben, több rekordot tartott az óvodában. Meg akarta dönteni régi rekordjait, mert hát ez már nem óvoda, hanem a kisegítő, egy magasabb szint, egy új kihívás! Miután eltüntette az utolsó, a fehér ceruzát is, hirtelen úgy érezte, hogy alig hallja a tanár hangját és minden homályos lett, lehunyta a szemét, feje az asztalra zuhant és mély kómába esett. Mikor felébredt, a saját óriási orrában találta magát, nem tudta, hogy került oda, de abban biztos volt, ha nem takarítja ki a fejéből a ceruzákat, akkor sosem lesz vége ennek a rémálomnak.

Miguelito feje tehát tele van ceruzával, találjuk meg mindet, hogy megszűnjön a rémálom. Menet közben baktériumok próbálnak elpusztítani minket, mint behatolókat. Vannak ceruzák, melyek elérhetetlennek tűnnek, szerencsére odajuthatunk hozzájuk is, ugyanis találunk szikéket, melyekkel átvághatjuk a vékonyabb szöveteket. Ha fogytán az energiánk (a sorozatban megszokott 99 százalékpontnyi élet), akkor a ceruzák és szikék helyén szalámis szendvicseket találhatunk, ezek felturbózzák kicsit életerőnket.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Érdekes, vicces történet
  • Nem megszokott helyszín
  • Jó menüzene

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-10-27 01:23:16
Visszalépés az előző oldalra