Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Zombie Calavera Prologue

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (16 szavazatból)


Kiadás: Ubhres Productions, 2010
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2014/6 számában a(z) 79. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A Coleccion Pretujao 2010 utolsó és egyik legjobban sikerült darabja.

Santos Giménez, foglalkozását tekintve temetőőr Mexikóban, Ataualtepec közelében, szabadidejében pedig csak a bosszúnak élt, hat hosszú évig csak tanult, fejlesztette magát, hogy beléphessen a purgatóriumba és megkeresse szeretett feleségét, ez volt az egyetlen módja, hogy a lelke megnyugodjon. Hat évvel ezelőtt a város csendes volt és nyugodt, mígnem elkezdtek pletykálni Pallejo Martinezről, egy szörnyű drogosról, aki akkoriban költözött ki egy farmra Atualtepec határába. A falusiak észrevették, hogy a növények növekedése megállt a farm körül és mindenféle sötét szertartások nyomaiba botlottak lépten-nyomon. Azt is kezdték terjeszteni, hogy Pallejo tulajdonképpen egy azték pap reinkarnációja, aki sátáni szertarásokat rendez, hogy visszahozza a halottak közül a régi őrseregét. Január egy sötét napján, mikor Santos egy szegény alkoholistát temetett a temető egyik sarkába, mély remegést érzett és a föld elkezdett repedezni a szeme előtt. Elborzadt a látványtól, látta, hogy hatalmas földdarabok emelkednek a levegőbe felfedve valami gonoszt a feneketlen sötétség alatt. Az égen a magányos telihold zöldesen ragyogott. A távolban, Ataualtepec rommá égett. Santos amilyen gyorsan csak tudott, rohant haza, rettenetesen aggódott Maria Fernandáért, fiatal és gyönyörű feleségéért. Mikor beért a faluba, elszörnyedt: Pallejo és csatlósai körülvéve az árnyakkal, amelyek segítségével legyőzhetetlenek voltak, hosszú késeikkel mindenkit lemészároltak. Az összetépett holttestek fölött a fekete szellemek lebegtek, elkötelezve Pellejonak. Santos elbújva a háza melletti bokorban, látta, hogy felesége megmenekült a haláltól: Pallejonak más tervei voltak vele. Mivel megkapta az ötszáz lelket, velük együtt a mágikus képességet, amire szüksége volt, már csak egy jószívű asszony kellett neki. A gyönyörű és kedves Mária tökéletes választás volt. Santos, iszonyú dühbe gurult, rohanni kezdett feléjük, már nagyon közel járt, mikor Pallejo egy egyszerű mozdulattal eltűntette magát, csicskásait, a sötét szellemeket és Maria Fernandát ebből a világból. Átköltöztek a tisztítótűzbe, azért hogy befejezzék Pellejo gonosz terveit.

A feladatunk tehát, azonosulva a kétségbeesett Santosszal: irány a tisztítótűz, aminek eléréséhez rengeteg lelki energiát kell gyűjteni, aminek praktikus módja a temetőben lévő tizenhat darab feszület felvétele. Hogy ne legyen túl egyszerű a dolgunk, sajnos a temető nem olyan nyugodt, mint régen, most rémisztő és veszedelmes lények lakjék (elég nagy számban). Ellenségeink nem túl okosak, megfigyelve mozgásukat, kijátszhatjuk őket. Ha türelemnek híján vagyunk, akkor pedig le is lőhetjük bármelyiket pár lövéssel, de ezt ne vigyük túlzásba, mert minél többet lepuffantunk, annál több röpködő démon keseríti meg az életünket, márpedig az ő mozgásuk gyors és kiismerhetetlen. Kezdésként 66 életet kapunk (valószínűleg azért 66, mert a 666 tényleg túl sok lett volna), amit pótolhatunk az előzőleg felvett keresztek helyén megjelenő üvegcsékkel.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Érdekes történet
  • Sztorihoz illő hangulatos megvalósítás, ez az árnyképes grafika nagyon jól eltalált
  • Szép menüzene, jó, bár átlagos hangeffektek
  • Szép betöltőkép, nem a megszokott, játéktól teljesen független típusú, hanem olyan mintha a játék szerves részét képezné
  • Kis tanulóidő után már nagyon jól koordinálható begőzölt főhősünk
  • Várható játékfolytatás
  • Poszter

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-10-29 20:25:39
Visszalépés az előző oldalra