Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Magic Tokens

4 csillagos Cikk értékelése: 4,86 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Perspective Group, 2010
Besorolás: logikai táblás
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A PC-re készült, nagysikerű Bejeweled című játék inspirálta az orosz Shiru-t a játék elkészítésére, amivel résztvett a Your Game-4 Competition nevű versenyen és megszerezte a második helyet.

A táblán egyszerre 64 színes figura található. Kicserélhetünk két egymás mellett, alatt, felett lévőt abban az esetben, ha a csere utáni állapotban lesz legalább három egyforma színű figura egymás alatt, felett, mellett (tehát az átlós helyzet nem számít). A csere menete: a cserélendőre pozícionálunk, nyomva tarjuk a tűz gombot és megnyomjuk azt az irány-billentyűt, amerre a figurát mozdítani akarjuk (megcsinálni egyszerűbb, mint leírni). A kialakuló sorok (legalább három egyszínű figura egymás mellett, alatt) eltűnnek, helyüket a felettük lévő figura veszi át (lepottyan), a tábla tetején keletkező üresedés pedig véletlenszerű színű figurával kerül betöltésre. Némelyik figura közepén villódzó gyöngyszem van, ezeknek a leszedése a lényeges, a többi pusztán pontgyűjtésre szolgál. Vannak még betűk is kitüntetett figurákban, ezek leszedése nagy segítséget jelent (C - felrobbantja az ugyanolyan színű figurákat, E - felrobbantja a környezetében lévő figurákat, T - ad 20 másodpercet, ...).

Összesen tíz szintet kell megadott időre teljesíteni Az első szinten még csak négyféle színű figura kap szerepet, a tizediken már hétféle. Célunk a szintek elején kiírt célok teljesítése. A cél általában a gyűjtendő gyöngyszemek darabszámát (GEMS) jelenti, de néhány szinten meghatározott combo-t is kell teljesíteni. Combo: mikor több sort szedünk le egyszerre. A tábla mellett, a jobb alsó sarokban láthatjuk, hogy mennyi időnk van még, illetve mennyi gyöngyöt kell még találnunk.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Szenzációs zene, hangok, egyszerűen minden "zenél"
  • Szép, gyors grafika, tele grafikai effektekkel
  • A játékot menet közben az ENTER-rel bármikor megállíthatjuk és utána folytathatjuk
  • Easy/Hard nehézség-választás
  • Két és fél perces betöltési idő, ugyanis a kód nagyon rövid: 19kB
Negatívumok:
  • Nincs betöltőkép

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-07-01 12:06:38
Visszalépés az előző oldalra