Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Teodoro no sabe volar

4 csillagos Cikk értékelése: 4,91 (11 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: RetroWorks, 2010
Besorolás: akció-kaland
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

A RetroWorks ismét egy kaland-akció keverékkel jelentkezett a Nelo & Quqo után, kicsit kevesebb lett a kaland, de több az akció.
Főhősünk: Teodoro, a papagáj, aki a játék címe szerint nem tud repülni.
A helyszín: a CORNEJAL királyság, ami aranykorát élte partikkal, bankettekkel, versenyekkel, színházi fesztiválokkal, játékokkal és nevetéssel, sok-sok nevetéssel. A béke szigete volt a nagyvilágban, ennek ellenére volt hadserege, mivel történelmük során többször is vissza kellett verni támadóikat. Ez egy elit hadsereg volt, ahová csak olyanokat vettek fel, akik tudnak repülni. Mivel Teodoro nem tudott repülni, ő lett az udvari bolond, függetlenül attól, hogy ő mindig is katona akart lenni.
A béke napjai azonban véget értek. Egy ünnepség alatt megtámadták a kastélyt, és mielőtt reagálni tudtak volna, minden elveszett. A katonák eltűntek, csak a király és Teodoro maradt. A király, miközben elhurcolták, így kiáltott: "Valaki menjen a toronyba és gyújtsa meg a riasztólángot, hogy figyelmeztessük a környező királyságokat a támadásról!". Mivel Teodoro volt az utolsó túlélő, neki kellett vállalni, annak ellenére, hogy csak egy alázatos bolond, aki még repülni sem tud?
A játék során a Q, A, O, P, Space billentyűket használhatjuk, a következő módon: O, P - balra, jobbra, Q - magas ugrás, A - hosszú ugrás, Space - akció.

A játék folyamán kis hősünk megtanul magasabbra ugrani, sziklát törni, felhúzni magát egy bizonyos platformra, meg még valamit a legvégén? Vajon mit? Ahhoz, hogy teljesíthessük feladatunkat, sok mindent kell tennünk:
  • a tanulást már említettem: akkor tanulunk meg valamit, mikor egy villogó kérdőjelbe beleugrunk, ilyenkor Teodoro megvilágosul és tudása tágul, biztos ami biztos a feliratokból mi is megtudjuk, hogy milyen billentyűk megnyomásával érhetjük el papagájunknál, hogy a megtanult dolgot véghezvigye
  • aztán ajtókat kell kinyitni: először megkeresni a kulcsot, aztán a kulcs színének megfelelő lakatot, ami valamilyen rejtélyes okból nem az ajtón van, hanem tőle távol.
  • aranyat gyűjthetünk, minden harmadik után kapunk egy plusz életet
Ne siessünk, ez a játék inkább a tapasztalásról és a tanulmányozásról szól, majd a tapasztaltak felhasználásáról. Ellenségeink: a víz, a tűz, valamint az élőlények, akik rendkívül lassan mozognak.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Jó sztori
  • Szép grafika (először nagyon furcsának tűnik, de a végére megszerethető)
  • Jó menüzene
  • Jól eltalált nehézségi szint
  • Szép betöltőkép
  • Gyönyörű poszter (2010 játékai közül a legszebb, persze ez nagyon szubjektív)
  • Szép, informatív kazettaborító

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2012-01-17 22:16:19
Visszalépés az előző oldalra