Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Key Hero

4 csillagos Cikk értékelése: 4,89 (18 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Weird Science Software; Pgyuri, 2011
Besorolás: crap
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: ingyenes
(mai árszinthez viszonyítva 0 Ft lenne)

Az eheti rendhagyó játék ajánlóban egy vadonatúj játékot mutathatok be nektek, melyet valójában a szerző a Speccyalista Nap 2011-en szeretett volna bemutatni, de a nagy forgatagban sajnos elmaradt, így most a Speccyalista Mikulás bácsi hozza el nektek gyerekek.

A játék a maga nemében egyedülálló, mely egyébként a CSSCGC 2011-re készült, ami a comp.sys.sinclair Crap Games Compo 2011 verseny. Valószínüleg senkinek sem kell bemutatni mi is ez valójában, mindenesetre a fenti linken érdemes egy pillantást vetni a szabályokra. :)

De lássuk mit is tuszkolt be a Miki a szépen kisuvickolt cipőtökbe ma éjjel. Egy teljes játék betöltővel, bejelentkező képpel, instrukcióval és 50 elképesztően izgalmas szinttel.

Már a bejelentkező képernyőn is elrejtett neves szerzőnk egy apróbb poént, és bár nem kell hacker tanfolyamot elvégezni a felfedéséhez, elsőre így sem szúrt szemet.

Először egy rövid kis bevezetőben megtekinthetjük mi is vár ránk ebben az 50 szintben. A játék alapvetően egyszerűnek tűnik, a képernyőn lentről karakterek igyekeznek felfelé a tiltott zónába és nekünk, mint billentyű hősnek kell ezt biztosítanunk, amint az adott karakter rajta van az első vörös vonalon, le kell nyomni a megfelelő gombot. Eleinte még csak kevés karakter iramodik neki, azok is röghöz kötött pozíciókban, ám később lelkesen kihasználják a képernyőben rejlő lehetőségeket. A gyengébb szintekben csak számokkal kell barátkoznunk, később azonban minden alfanumerikus karakter életre kel. A legjobb amikor a középső szinteken csak a színkódokkal kell babrálni. Érdemes még megemlíteni, hogy szintenként 99 karaktert kell a célba jutattni, ezután autómatikusan töltődik a következő szint.

Először tényleg elég crap-nek tűnt a dolog, ám egész szórakoztató is lehet, főleg némi ritmus érzék birtokában.

Az egyes szintek érdekessége még, hogy minden egyes rész külön, tiszta BASIC-ben van írva úgy, mint a híres "Egysoros"-ok esetében.

Reméljük ebben a sportágban is magyar győztest hírdetnek 2012 januárjában...

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2011-12-06 00:36:53
Visszalépés az előző oldalra