Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Dynamite Dan I.

4 csillagos Cikk értékelése: 4,50 (12 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: MirrorSoft, 1985
Besorolás: mászkálós, ugrálós
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 109.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 447 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 8 175 Ft lenne)

A Dynamite Dan I-II. Jet-Set Willy osztályú játékok döbbenetesen szép kivitelű játékai, amelyek a Spectrum képességeit rendkívül magas szinten használják ki.

Dynamite Dan megérkezik léghajójával egy hatalmas épület tetejére, ahonnan kezdeti veszi küldetése, hogy megállítsa Dr. Blitzen-t, aki világuralmi titkos terveit egy páncélszekrénybe rejtette. Most ne firtassuk, hogy miért feladatunk ellopni ezt! Csak bízhatunk benne, hogy jó oldalon állunk, tegyünk úgy, mint akik a "koncepció" szót még hírből se ismerjük.

A páncélszekrény kinyitásához Dan a legegyszerűbb megoldást választja, azaz a kód vagy kulcs kutakodása helyett 8 db. dinamitrúddal kívánja felrobbantani az ajtaját, amit hogy-hogy nem elfelejtett magával hozni. Szerencsére épp ennyit tart otthon minden őrült, világuralomra törő tudós, hiszen a "A Kis Őrült Tudós" kezdőkészlet pont ennyit tartalmaz. Így nem lesz nehéz dolga, csak össze kell szednie. Miközben ezek után rohangál, bejárja szinte az egész házat, rengeteg mozgó ellenséggel, trükkös csapdával, életeinek számát csökkentő akadállyal küzd meg. (Az ezzel kapcsolatos részletek a főhős, az "Egy titkos ügynök 10 élete" című önéletrajzi ihletésű könyvéből derülnek ki. Megrendelhető a www.dynamitedanbooks.com-on, olyan bestsellerek mellett, mint Sz. Lakenail örökbecsűi, a "Hol pisiljünk bevetésen"?, illetve az "Anyu! Bántanak a csúnyabácsik!" Sam.Joe) Dan folyamatosan eszik, hogy jó kondícióban legyen - értsd: állandóan kaját kell felvennie a folyamatosan fogyó energiájának pótlására. A vége? A jó győz(het), a rossz elmenekül. Hogy az elbátortalanodó játékosok ne maradjanak kétségek között, íme a játék végén megjelenő szöveg:

CONGRATULATIONS!
YOUR MISSION IS COMPLETE.
UNRAVEL THIS CODED MESSAGE:

NRIILIHLUG IFOVH LP

THEN PHONE: 01-377-4600
TO CLAIM YOUR PRIZE.

(Várom a helyes megoldást a kódolt üzenetről a 06-20-328-1727 nem emelt díjas SMS-számra! Nem nehéz, alig 1 hét alatt sikerült megfejteni...)


Vicces dolgok ? avagy Kötekedjünk!


* Ha már valaki le akarja igázni a világot, egy riasztóra nem telt volna a házában ?

* Miért kell folyamatosan enni? Ennyire rossz Dan kondíciója? Ráadásul kaja mindenfelé. Még a WC-n is sajt lapul.

* Ha beesik a vízbe a ház alatt, de volt nála oxigénpalack, akkor újra a léghajóba kerül, vagyis a ház tetejére. Hogyan is? (Biztos oxigénpalack az? Nem egy tréfás utalást láthatunk a JetPac-re? Sam. Joe)

* A 10 életről, amely gyarapodhat, ne is beszéljünk!

Tipp: Örökélet, örökélet, örökélet...vagy esetleg verseny a leggyorsabb vagy leglátványosabb "Game Over" eléréséért. De ÉRDEMES vele játszani, nagyon jó !

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2007-07-17 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra