Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Frank N Stein

4 csillagos Cikk értékelése: 4,35 (17 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: PSS, 1984
Besorolás: gyűjtögetős akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 183.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 379 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 28 072 Ft lenne)

1884-ben járunk F.N. Stein professzor laboratóriumában, melyet a Fekete-erdei kastélyában rejteget. Mint tudjuk egy igazán frankó szörny csak kézimunkával hozható össze. Professzorunk nagy álma, hogy ő is megalkothassa saját szörnyszülöttjét. Ehhez persze szüksége lesz mindenféle testrészekre is, összesen 7 darabra. Feladatunk így nem más mint, hogy kalauzoljuk őt céljához vezető rögös úton 50 pályán keresztül és gyűjtögessünk kezeket, lábakat. Látszólag egyszerűen hangzik ám a testrészeket megfelelő sorrenben kell összegyűjtenünk, miközben különféle csapdák szegélyezik utunkat.

Felsorolni is nehéz a rengeteg útonállót, amik mind szegény professzor életére törnek, de az emberevő sütőtöktől a vérszomjas csigáig bármivel találkozhatunk. Mozgásunkat a lépcsők mellett segítik még a tűzoltó rúdak, jégpályák és a padlóba épített rugók. Miután sikerült összetákolni kedvenc szörnyünket, jöhet az élesztés.
Már csak annyi a dolgunk, hogy adjunk egy kis kakaót a kamrára és kis kedvencünk máris nagyon is eleven lesz, majd őrült ámokfutásba kezd. Ilyenkor kénytelen kelletlen le kell őt kapcsolni. Persze F.N. Stein professzor nem szívleli a magányt, így újból akcióba lendül, hátha az új teremtménnyel már nagyobb sikerrel jár.
Valójában 26 különböző pálya van, amik persze egyre nehezebbek. A 26 "gyűjtögetős" pályák között mindig van egy-egy Kong-típusú átvezető pálya, ahol az életre kelt lényt kell elminálni.

Meglehetősen Manic Miner-re hajazó játék, de nagyon nem kell meglepődnünk ezen sem, hisz majdnem szabványt teremtett ebben a stílusban. Állítólag Mary Shelley Frankenstein című könyve inspirálta fejlesztőket ezen remek kis játék elkövetésére. Az efajta gyűjtögetős jellegű játékokat, ahol a fáradságos munkából produktum is születik (lásd még Automania) mindig is bejöttek. Az ajánló megírását, a játék újrafelfedezését pedig egyértelműen a MySpeccy.com inspirálta.

Feladat: Összegyűjteni a testrészeket, teremtményt éleszteni, majd eliminálni és kezdeni előről. :)

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2008-12-08 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra