Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Giant's Revenge

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Thor Computer Software, 1984
Besorolás: akció-kaland
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 32 790 Ft lenne)

Azon gondolkodom, mi késztette a program íróit, hogy elkövessenek még egy ilyen merényletet az emberiség ellen, mint a Jack and the Beanstalk. Bármi is volt az, ők megtették, és íme itt a következő rész: az Óriás bosszúja.

A történet ott folytatódik, ahol az Égig érő paszuly befejeződik. Kiderül ugyanis, hogy az óriás mégsem halt meg. Micsoda fordulat!

Ide egy Monty Python idézet jut eszembe a Gyalog-Galopp c. filmből, mikor nyílvesszővel eltalálják Sir Lancelot szolgáját:
- Leveled jött uram!
- Hű szolgám, nem haltál hiába!
- Még nem haltam meg, uram!
- Nos, akkor nem kaptál hiába halálos sebet!
- Igazából már jobban vagyok!

Szóval, az óriás is jobban van, és most leköltözött a föld alá, egy hatalmas barlangrendszerbe. Ezen a ponton kezdünk szimpátiát érezni az óriással. Mióta ez a Jack fiú a színre lépett, az óriásnak rosszul megy a sora. Sebaj, az óriások jó szokásuk szerint gyűjtik a kincseket, amire most főhősünk megpróbálja rátenni a kezét.

De tényleg csak próbálja, mert a játszhatóság vetekszik az előző résszel, így nagy esélyünk van rá, hogy soha nem jutunk túl az első pályán. Kihívás! A grafika ismét szép, a zene elmegy. Sajnos nem találtam video végigjátszást, így talán soha nem tudjuk meg, mi lett óriás barátunk sorsa.

Szerintem a Kerry fívérek, ezzel a két játákkal benevezhetnek a minden idők első tíz legjátszhatatlanabb játéka címre. Ezek után érthetetlen, miért tiltották le a letöltését a WoS-on.

Bevallom, 1985-ben nagyon tetszett a játék. Izgalmas kalandnak tűnt, leereszkedni a mélybe, és ott ki-tudja-mit találni.
A grafika is tetszetős, ami hamar megfogta/megmozgatta a gyermeki képzelőerőt. A kezdeti lelkesedésnek azonban hamar vége lett, annyira nehéz.

A készítők gondolták, mivel minden trilógia három részes, így elkészítették a Jack (immár) sorozat harmadik epizódját, The house Jack built címmel. A kritikusok szerint igazi meglepetés a játék, sokat javítottak a játszhatóságon. Már nem kell pixel vékonyságú útvonalakon küzdeni életünkért, szabadon bóklászhatunk a pályákon. A cél it sem kevesebb (és nem is több) mint összegyűjteni a Jack házában található tárgyakat. Another day, another challenge!

Jó kincsvadászatot!

Feladat: kincsek gyűjtése.

Tipp: a WoS-on a Magazine Adverts alatt nagyon szép képeket láthatunk a játékból.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2008-01-02 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra