Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Gotcha

3 csillagos Cikk értékelése: 3,90 (10 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Blaby Computer Games, 1983
Besorolás: nem szöveges kalandjáték
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 264.
Eredeti ár: 5,50 GBP átszámítva akkori árfolyamon 353 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 7 923 Ft lenne)

Ernie, az öreg börtöntöltelék, hosszú türelmes reszeléssel végre áttöri börtönablakát és kiszabadul. Kijátszva az őrök éberségét azonnal munkához is lát, lopni megy. Első útja egy bevásárlóközpontba viszi. Betör az élelmiszer részlegbe, ahonnan jóllakva a műszaki osztályra megy. Annak kifosztása után a műtárgyak és ékszerek keltik fel érdeklődését. Hosszú éjszakai útja során a rácsokon még át-átverekszi magát, de az éjjeli őrrel sokszor meggyűlik a baja. Végül fegyvert is szerez, bár ezt soha nem használja. Hogy jó útra tér-e ? Ez csak tőlünk függ ...

Kellemes, szórakoztató játék, a karakteres mozgás, főleg az első pályán a kvarcjátékokra emlékeztető. A játék maga nagyon könnyű lenne, de mint a legtöbb Spectrum játéknál, az irányítás miatt válik nehézzé.

A játék külön érdekessége, hogy bár gépi kódú program, de eredetileg BASIC-ban íródott és egy fordító program segítségével lett átalakítva, ami lényeges sebesség növekedést eredményezett. Ezt utána még egyedi módon feltuningolták nagyon érdekes hangeffektusokkal, amitől igazán teljes játékká vált.

Irányítás:
Kempston joystick vagy gombokkal Z,X (balra, jobbra), K,M (fel, le), H (szünet), S (Start)

Tipp: Egy sor elején érdemes megvárni, hogy az éjjeli őr melyik soron akar végigmenni zseblámpájával. Nincs bosszantóbb, mint amikor átküzdjük magunkat a rácsokon és utána szembetalálkozunk vele. Annál még az is jobb, ha egyből megtalál minket. Mondjuk elgondolkoztató, hogy miért nem ad rendőrkézre azonnal.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2009-01-13 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra