Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Gunfright

3 csillagos Cikk értékelése: 3,69 (16 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Ultimate Play the Game, 1985
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 25.
Eredeti ár: 9,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 639 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 11 703 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/4 számában a(z) 48. oldalon is olvashatsz erről a játékról. >>>

És még mondja valaki, hogy a 3rd person shooter nem ezeréves dolog! Ez a játék egyszerűen ZSENIÁLIS! Mielőtt belépnénk az izometrikus 3D világba, lepotyogó pénzeszsákokra történő célbalövéssel kell kicsiny rendfenntartó vállalkozásunk pénzügyi alapjait megteremtenünk. Minél több zsákot lövünk ki annál több a lé. Ha manifesztálódunk akkor a következő alapszabályra kell nagyon figyelnünk: nem ütközünk az utcán kóricáló asszonyságokkal, mutogató kiscsávókkal és a kaktuszokkal! Ha mégis, akkor egy életünk balra el. (Hozzáteszem, ez volt az a momentum, ami elvette a kedvem a játéktól anno.)

Ezt szem előtt tartva kell a csúnya, gonosztevő elpusztítására indulnunk. Az ellen lokalizálásában a kisváros gyermekei lesznek segítségünkre, akik nem átallanak az irányába mutogatni. (Kis szenyák!) A közlekedés felgyorsítására az itt-ott elszórt lovak szolgálnak. Érdekes lovak ezek, ugyanis rövid használat után elkopnak és eltűnnek. Viszont olyanok mint a tank, simán legázolhatjuk vele a minket akadályozó polgárasszonyokat. A kaktuszokat nem, az még a lónak is sok! Találós kérdés! Mi a közös a lóban, a töltényben és a legázolt városlakókban? A helyes válasz, hogy pénzbe kerülnek! Hogy mennyibe, az a változó árfolyamtáblán követhető nyomon.

Természetesen a költségek a már kiharcolt fejpénzünket (pontszámunkat) csökkentik. Ha sikerül a gonosztevő közelébe férkőznünk - nem lesz nehéz megkülönböztetni a többi városlakótól, pont úgy néz ki, mint mi -, aki az épületek belsejében is megbújhat, egy célzott lövéssel hívhatjuk fel a figyelmét arra, hogy párbajozni szándékozunk vele. Ilyenkor rövid zene után következik a párbajképernyő - hasonlatos a kezdő pénzeső képernyőhöz. Időnk egészen minimális, hogy kifektessük a palit, a reflexeken múlik minden! (Miért nincsenek ilyen egyszerű, de nagyszerű játékok manapság!? Na, megyek is Star Wars Battlefrontozni!)

Feladat: a Vadnyugat leggyorsabb kezű seriffjeként hidegre tenni a híres-hírhedt bűnözők sorát.

Tipp: nincs tipp, halál béna vagyok benne, de nagyon tetszik!

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2004-10-08 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra