Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Hard Drivin

4 csillagos Cikk értékelése: 4,71 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Domark Ltd, 1989
Besorolás: szimulátor
Géptípus: ZX Spectrum 48/128K
Speccyalista Toplista: 146.
Eredeti ár: 9,99 GBP átszámítva akkori árfolyamon 961 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 36 694 Ft lenne)

Én erre a játékra világosan emlékszem... PC-ről! Akkoriban 286-osom volt - talán már EGA-val - és az is rémlik, hogy leesett állal bámultunk, hogy "Ilyen van!?" Halvány fogalmam sem volt arról, hogy ez a játék létezik Speccyre. Talán mert csak százhuszonyolcas változata van? Gondolom a negyvenyolcas kicsivel több, mint harmincegynehány kilobájtjába ezt már végképp nem lehetett volna belegyömöszölni, de még a százhuszonyolcason is álpottyantó teljesítmény.

Nagyon igyekeztem értékelhető képet készíteni, de azt hiszem, hogy még így sem sikerült. Bal oldalon az a bummedli egy ház, az úton az a másik egy minket előző autó, a kanyartól jobbra meg egy jelzőtábla.

Viszont ha ez az egész izé megmozdul... Akkor teljesen nyilvánvalóvá válik az egész és az ember csak les, hogy ez biza Speccyn fut. Mióta PGyurit láttam Penetratort játszani, azóta állítom, hogy nincs lehetetlen, úgyhogy inkább nem minősítem az irányítását. Mondjuk inkább, hogy én kihívásokkal küzdöm az irányítás terén, mert mindenképp valami analóg kontroller kéne neki. PC-ről persze tudom, hogy az a lényeg, hogy a rendelkezésünkre álló idő alatt teljesítsük a "sima" körpályát, vagy az ugratókkal és mindenféle Matchbox autópályáról ismerős, nevét sem sejtem bizgentyűvel tarkított kaszkadőr pályát. Ha valakinek sikerül, akkor legyen kedves rögzítse az eseményt valamilyen videofájlba és ossza meg velem!

Feladat: úton maradni!

Tipp: nincs tipp, halál béna vagyok benne, de nagyon tetszik!

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2004-10-15 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra