Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Haunted Hedges

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (13 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Micromega, 1983
Besorolás: Arcade - Pac-man-klón
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 446 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 046 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 71. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Beléptél a szellemek világába és hatalmas próbatétel előtt állsz. Kísérteties sövények körülötted egy átláthatatlan labirintusban, ahonnan nincs menekvés. Mindenfelé aranyérmék vannak szétszórva jutalomként, de meg kell küzdeni értük. Érkezésedre elindult az őrség - egyetlen céljuk, hogy megvédjék birtokukat a betolakodóktól, megkeresnek, amíg gyűjtögeted az aranyérméket. Eszközeid a védekezésre a labirintus sarkaiban található jégcsákányok, felvételük után az őrök elfutnak előled, tudván, hogy a jégcsákány árthat nekik... de azt is tudják, hogy gyorsan elolvad! Persze megölni nem lehet őket, de újra testet kell ölteniük a pihenőhelyükön, ami eltart egy darabig. Te viszont nem vagy halhatatlan, a fair play egy sajátos éteri értelmezése szerint van négy életed, sőt több is lehet, ha bizonyítod rátermettségedet. Győzelemre csak rövidtávon van esélyed... Mikor azt gondolod, hogy kész vagy, a kozmikus látnokok újrateremtik ellenségeidet, gyorsabbra és gonoszabbra és kezdhetsz mindent elölről...

Haunted Hedges, magyarul Kísértetjárta sövények a játék helyszíne, és ha ez egy misztikus, szellemek járta hely, akkor ugye nem csodálkozol, hogy csontsoványan, pálcikaemberként találod itt magad? Ellenfeleid a szellem őrök, természetesen nem valami szellemiséget őrző lények, hanem őrök, akik szellemből vannak. De még milyen szellemből!

Értékelés:

Derek Brewster, a Micromega kettesszámú programozó ásza 1983 őszén két különböző Pac-Man-klónnal lepett meg minket, a Haunted Hedges-szel és a DK-Tronics-nál megjelenő Munch Man című változattal. A Micromega-változat sikerült jobban, de inkább csak kevésbé rosszul. Ez egy kamu-3D-s játék, valamiért fontos volt akkoriban odabiggyeszteni minden címhez a 3D előtagot, de a Deathchase és Luna Crabs esetén ez sokkal inkább indokolt, itt egyszerűen nem pont felülnézetben látjuk a labirintust, hanem ahhoz képest kicsit délnyugatról. Derek bemutatkozása a Micomega-nál tehát közel sem bombasztikus, fényévekre van nagy sikerétől, a fél évvel később megjelenő, üzletileg is sikeres, nagyszerű Codename MAT-től.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2015-10-19 00:17:37
Visszalépés az előző oldalra