Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Horace Goes Skiing

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (2 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1983
Besorolás: frogger-klón + sport szimuláció
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: 142.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 382 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 8 571 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2/0 számában a(z) 4. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A játék kezdetén Horace-nak van 40 dollárja. Ha elüti egy jármű, akkor 10 dollárba kerül a kórházba szállítás. Miután Horace sikeresen átkel az úton, be kell menjen a kunyhóba sílécért, ennek kölcsönzése szintén 10$. Minden 1000 pont után Horace jutalma 10$. Kölcsönzést követően vissza kell menni az út túloldalára a sípályákhoz. A játék második részében Horace-nak le kell siklania a sípályán, szlalomozva a kapuk között. Mint az autópályánál, itt is 1000 pont után 10$ jutalom jár. Lesiklás után visszatér Horace az autópályához, ahol ismét át kell kelnie és így tovább? Játék közben használható a 'S'-stop gomb, valamint a 'G'+'H'-kilépés kombináció.

Feladat: Miután Horace az előző részben teleette magát a parkban, hazament tespedni és emészteni, mert ő egyszerre több dologra is tud koncentrálni. Szórakozásként a reklámcsatornát nézte a tévében, ahol a síelés testtömegcsökkentő hatásáról hallott érdekes információkat, magához vette hát teljes vagyonát, ami 40 dollárra rúgott és elindult síelni. Közben elmorfondírozott, hogy miért is van neki dollárja, mégpedig ausztrál... Mindegy, lehet, hogy egy Beam nevű szoftvercég miatt, elindult beszerezni a sífelszerelést, a bolt egy négysávos autópálya túloldalán volt, zebra, felüljáró meg sehol 100 méteren belül. Itt az első teljesítendő feladat: át kell rohannod a teherautók, személyautók, motorosok között. Főleg a motorosokkal és a néha megjelenő mentősökkel vigyázz, mert ők a leggyorsabbak és cikáznak a forgalomban. Meglévő hájad baleset esetén megment a legrosszabbtól, de az egészségügyi ellátásod 10$-ba kerül. Ha sikerül átjutnod a bolthoz, 10$ ellenében bérelhetsz egy pár sílécet. A sípályára menet vissza kell menni az autópálya túloldalára. A síelés a következő feladat, a sípályán vannak fenyőfák, buckák és zászlók, a kék és piros zászlók között el kell haladnod, ha nem sikerül, akkor pontlevonást kapsz. Ha háromszor fába siklasz, akkor eltörik a síléc és mehetsz az autópályán át a boltba új lécekért. Ha sikerül végigsiklanod a pályán, kapsz 100 bonusz pontot. Ezután a síbolthoz jutsz, ahol a szokásos bérleti díjért ismét bérelhetsz felszerelést. Ha elfogyott a pénzed, akkor megkapod az élet egyik nagy igazságát: "Nincs pénz, nincs síelés".

Értékelés:

A Horace-sorozat második része egy öszvér játék, félig Frogger-klón, félig sport-akció, ötletesen összegyúrva, sztorival alátámasztva. A sorozatnál használt külső jegyek alkotta körítés az átlagosnál jobb. Stílusos a grafika is, nagy figurák, Horace kivételével a mozgás egyfázisú, de ez nem veti vissza a játékot, úgy sem látnánk például az autók kerekének forgását. A színek sokkal inkább eltaláltak, mint a Hungry Horace-ban. A hangok elérik az átlag szintjét, a síelésnél túl nagy a csend (de mi is lenne, a lesiklás hangja?), az autópályarésznél viszont rendben vannak az effektek.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-03 15:50:49
Visszalépés az előző oldalra