Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Humpty Dumpty in the Garden

4 csillagos Cikk értékelése: 4,53 (15 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Artic Computing Ltd, 1984
Besorolás: ügyességi játék
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 257.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 9 495 Ft lenne)

A játék pazarul egyszerű, kedves főszereplőnkkel, Humpty-val a kertben meg kell locsolni a virágokat. De szigorúan ám csak a virágokat, nem a csúnya gazokat. A vizet a növények - a gyomok is - növekedésükkel hálálják meg és ha sikerül minden virágot felnevelni, akkor jutalmunk nem marad el. A víz egy fenti tartályból folyik ki csövek hálózatába, amelyet Humpty az esernyőjével vagy csapok nyitásával és elzárásával tud a megfelelő irányba, azaz a szép virágok felé terelni. Nincs korlátlan mennyiségű víz, így vigyázni kell minden cseppjére. Ha pedig a víz rosszfelé folydogálna, akkor egyszerűen el kell állni az útját az esernyővel. Ha végül sikerül virágzó édenkertet varázsolni, akkor jön a következő, kicsit nehezebb csőhálózat.

Ezzel a játékkal kevesen találkoztak, nem olyan népszerű, mégis szórakoztató, kellemes kikapcsolódást, sikerélményeket nyújtó. Gyerekeknek is ajánlott, könnyen megoldható minden pálya, nincs benne életvesztés, idő, ha nem sikerül az adott kertet megcsinálni, akkor csak annyi történik, hogy az előző kertbe kerülünk vissza. Összesen 20 kertet kell gondozni, ha kész, bármikor újra lehet kezdeni, mivel öröm játszani vele.

Kötözködjünk: Vajon ki volt az az ádáz, aki a gyomokat cserépbe ültette?

Tipp: Annyira könnyű a játék, hogy nincs értelme tanácsnak. Inkább érdekes megfigyelni, ahogy Humpty néha kortyol a vízből :)

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2010-09-13 00:33:15
Visszalépés az előző oldalra