Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Hungry Horace

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (2 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1982
Besorolás: pac-man kiterjesztés
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: 229.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 379 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 32 901 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 41. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Horace meg akar enni minden virágot a parkban (1 virág 10 pontot ér). De vigyázz a parkőrökkel, akik, ha utolérik Horace-t, akkor kidobják őt a parkból. Három kihajítás után már nem engednek vissza, véget ér a játék. Vannak vészharangok a parkban, ezek felvételével Horace riasztani tud, az őrök pánikba esnek és Horace elfoghatja és kihajíthatja őket a parkból. Néha elpotyogtatják az őrök az ebédjüket, 100 pontot ér, ha Horace megeszi ezeket a gyümölcsöket. A park több részre van osztva, minden részben van egy kijárat, ami bejárat is a következő szakaszba. Minden rész egyre nehezebb.

Feladat: Betöltés után, ha elég türelmes vagy, megnézheted a játék demóját, amiből gombnyomásra visszatérhetsz az imént elhagyott villódzó, zajos, idegpróbáló címfelirathoz. A sztori szerint tehát Horace éhes és le akarja legelni egy park virágait (fene az ízlését), de a park éber őrei ezt a tervet érthetően ellenzik, ugyanis a szabályzat szerint "A park virágait megenni szigorúan tilos!". Az őrök mindaddig céltalanul rohangálnak, amíg nem látnak meg téged, akkor viszont üldözőbe vesznek és csak gyors kanyarokkal tudod őket lerázni, mert nagyon jó kondiban vannak. A park négy részre van osztva, a részek átjárhatók, de csak bal-jobb irányban, majd mikor a negyedik részt is elhagyod, visszakerülsz az elsőbe és egyre nehezedik a feladat.

Értékelés:

William Tang nagyot alkotott, már az is önmagában jó ötletnek minősül, hogy a Pac-Man játékokat kiszabadította egyképernyős fogságukból, de azt kevesen mondhatják el magukról, hogy kultikus figurát teremtettek, ő megtette. Horace azóta legenda lett. Ennek megfelelően kell értékelnem ezt a játékot, mert túlmutat az átlagos 16K-s arcade klónokon. Pedig, ha mindent objektíven nézek, két dologban nő az átlag fölé, az egyik a már említett több képernyős "kiterjesztés", a másik az irányított figura kiléte.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-03 15:38:47
Visszalépés az előző oldalra