Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Jungle Trouble

4 csillagos Cikk értékelése: 4,38 (8 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Durell Software Ltd, 1983
Besorolás: egyképernyős ugrálós
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: 208.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 446 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 046 Ft lenne)

A Spectrum játékok között nagyon sok olyan szösszenetet találni, amely nem hatalmas méretével, csodálatos grafikájával, zenéjével szórakoztat, hanem magával a játékával. Ezek általában a Spectrum korai időszakában születtek, programozójuknak legtöbbször élete első, ujjgyakorlatként készített programja és bár nem lettek csodák, de mindenképpen megérdemlik bemutatásukat.

A játék készítője Mike A. Richardson, akinek nevéhez fűződnek még időrendben a Harrier Attack (1983), Scuba Dive (1983), Lunar Landing (1984), Combat Lynx (1984), Thanatos (1986), Turbo Esprit (1986), Sigma 7 (1987), Spitfire (1989). Szép életmű, köztük csodákkal, de most térjünk vissza a dzsungelba.

Főhösünk célja, hogy mielőbb hazatérjen átküzdve magát a !krokodiltól! hemzsegő folyón, átvágva a sűrű erdőn, amelyben csibész majmok lesnek rá, majd átugorva a lángoló láván...! Segítsük hát, bár a játék azonnal elriasztja a kezdő, amatőr játékosokat, mert már az első ugrást sem tudják elvégezni. Csak a gyakorlás segít, ritmus-érzék, zenészek előnyben, majd jöhet a favágás. A Green Peace helyi orángután csapata mindenáron el akarja venni fejszénket (ja, ezt fel kellett volna venni az ugrálás előtt), de erről le is beszélhetők egy jól irányzott csapással, bár ez elég nehéz, pontos időzítést igényel (hiába, kemények a dzsungel törvényei). A lávafolyam már igazán nem jelenthet akadályt, aztán futás ... és wiiiiiiiiiiiii (reklám helye) ... no ezért garantált, hogy minimum kétszer kell végigjátszani !

Irányítás: 5,6,7,8 balra, le, fel/ugrik, jobbra

Ajánlott olvasmány

Tipp: Ugorni balra menetközben a 7-es gombbal a megfelelő lépésnél...kb. T betű előtt egy picivel.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2007-09-25 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra