Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Luna Crabs

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (3 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Micromega, 1983
Besorolás: Arcade - 3D lövöldözős
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 446 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 046 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 69. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A Naprendszer Forrás Kutatócsoport csapatának tagjaként landoltál a Szaturnusz egyik holdján. A Föld által kétségbeesetten keresett ásványi anyagok után kutatsz és küldöd el az analízisre váró mintákat.

Rutinfeladatnak tűnik... A bio szenzor villog, figyelmeztet, hogy élőlények mozognak a közelben! Próbálsz visszarohanni a leszállóegységhez... már nagyon közel vagy, a rákok egyre közelednek, veszélyes savas trutyit köpködve, nincs mit tenni, védekezni kell, míg el nem éred az ágyút. Az "1" és "0" gombokkal tudsz fordulni balra és jobbra, foton lövedékkel tüzelni pedig a "9"-essel. A helyzet kétségbeejtő. Csak jönnek újabb és újabb hullámokban. Hogy mennyi ideig tudod még túlélni? ne is gondolj bele!

Meggyűlt a bajod a helyiekkel, akik nem nézik jó szemmel lakóhelyük nyugalmának megzavarását és ásványi anyagaik elorzását. A társaidnak jelezni csak a leszállóegységből lehet, így kizárólag magadra számíthatsz, meg a gyakorlatilag kiapadhatatlan mértékű lőszerrel ellátott önjáró járművedre.

Szerencsére mindössze elölről, az ágyúd felől vagy veszélynek kitéve, oldalról és hátulról nem tehet benned kárt a rákok savas köpete. A frontális rész öt találatig marad épségben (LIVES felirat), utána drámai véget ér az életed. A támadóid egységekbe vannak rendeződve, minden rákegység 15 fős. A rákok néha visszavonulnak a dombok mögé és lehet, hogy az intelligenciájuk, lehet, hogy a vakszerencse okán, de előfordul, hogy összehangolt támadást indítanak két tűz közé szorítva téged. Egy ellenség 10 pontért pusztítható, valamint minden csoport után 100 bonusz pont jár.

Értékelés:

A Micromega igazi debütálása, ha a kissé komolytalan programocskákat és a Gulpmant nem számítom. Ennél a játéknál kezdik a katalogizálást, ami Q-val kezdődik, lehet, hogy a Quality, tehát minőség kezdőbetűjeként. A játék állítólag jól fogyott, de azért toplistákra nem fért föl. Mervyn J. Estcourt bemutatkozása, jobban fogott rajta az idő, mint a Deathchase-en, de 16k-s létére még így is figyelemreméltó alkotás. A Micromega ezzel a játékkal nyitotta meg a 3D-s játékaik láncolatát.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2015-10-19 00:02:09
Visszalépés az előző oldalra