Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Mermaid Madness

4 csillagos Cikk értékelése: 4,64 (11 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Electric Dreams Software, 1986
Besorolás: megmentős
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 274.
Eredeti ár: 9,99 GBP átszámítva akkori árfolyamon 666 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 41 794 Ft lenne)

Ha valaki látta kamaszkorában a "Hamis a baba" című, remek magyar vígjátékot Bujtor István főszereplésével, akkor neki nem kell bemutatnom Bögyös Macát...megjelenésében hasonló sellőlánnyal kell egy bajbajutott búvárt megmenteni. Ez a pont kissé zavaros, mert a játék indulásakor a tőlünk menekülő búvár után szaladunk, míg ha nagy nehezen rálelünk, akkor láthatjuk, hogy hajóroncs kutatása közben érte egy kis baleset. Hmmm, de ne feszegessük a játékgyártók rejtelmeit. A figurák nagy méretűek, a sellő gyorsan mozog, azonban katasztrofálisan lehet írányítani. Nem is értem, kipróbálta-e egyátalán valaki.
A feladatot teljesíteni igen rövid idő alatt lehet, de a teljes 100 % elérése még rejt titkokat, bár az a néhány tárgy, ami a játékban szerepel, nem hagy túl sok kétséget felhasználásának módjáról. Némi magyarázatra szorulna, hogy a Dynamite 1 és a Dynamite 2 között miért tettek különbséget. Szerény tudásom szerint mindkettő robban, dehát a sziklák válogatósak :)

Programozás szempontjából érdekes a játék, bár nem mélyedtem el túlságosan a megoldás részleteiben. Az örökélet keresgélése (annyi eszem sosincs, hogy tipshop-ban megnézzem) hamar lezárult, de az egyszerűnek tűnő POKE bevitele után feltűnt, hogy a figurák, tárgyak animációja eltűnt...rejtély volt, de aztán meglesve láttam, hogy az egész játék elágazásos IM 2-ben fut és az örökéletnek látszó adat tényleg örökéletet ad, de rengeteg dolog összefügg vele, ezért aztán mást kellett keresni helyette. A végeredmény? Egy újabb végigjátszott játék neve mellé került pipa.

Tipp: A sikerélmény szinte garantált, de örökélet nélkül meg se érdemes próbálni. A vége pedig ...

Értékelés:

Végül egy szokatlan értékelés:

Nehézség:
Gyerekorban: hű, de nehéz !
Most: ennyi ?

Írányítás:
Gyerekkorban: nem megy, pedig nyomtam !
Most: ez borzasztó !

Grafika:
Gyerekkorban: de szuper a hajó !
Most: aham.

Hang:
Gyerekkorban: jé, zenél !
Most: csöndes egy játék.

Ajánlás:
Gyerekkorban: rajta volt egy újabb heti kazettán !
Most: kizárólag unatkozóknak...a még unalmasabb napért.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2006-05-29 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra