Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Nebulus

4 csillagos Cikk értékelése: 4,67 (24 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Hewson Consultants Ltd, 1987
Besorolás: platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 22.
Eredeti ár: 7,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 608 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 35 141 Ft lenne)

Az egyik ős kedvencem a Hewson-tól ahol egy meghatározhatatlan figurával, aki béka ugye nem lehet, mert akkor nem tengeralattjárón utazna, kell felmásznunk több tornyon, amelyek miután felértek bónuszpontokat adva, szépen leomlanak, majd új torony és új tematika. A feladatot nehezíti az idő is, és az időnként oldalról bejövő ellenfelek, amelyek ellen megfelelő ajtó- vagy lifthasználattal védekezhetünk.

A fedősztori egyébként a következő, a Nebulus planétán furcsa dolgok történnek mostanában, valaki vagy valami hatalmas tornyokat épít a tenger fenekére, ráadásul építési engedély nélkül. Főhősünk a legújabb MK7-es tengeralattjáró fedélzetén indul a küldetésre.

A kis vackot mint kiderült egy kis kutatás után, Pogo-nak hívják, és a küldetése nem más mint, hogy földig rombolja ezeket a tornyokat a csúcsuknál elhelyezett bombával. Hát a kerettörténet nem igazán velősre sikeredett, mert hisz minek mennél egy bombával a tetőre, mikor lent érdemes robbantani. Na de ettől még igazán aranyos játék.

A más gépekre készült verziókhoz képest nagy hiányossága a tornyok közti bónusz pálya, amely nagyon szép parallax szkrolozást tartalmazott mondjuk a Commodore 64 verzióban. (És hogy mindeki utálja, ez csak a sinclair verzióból maradt ki! :)

Örök élettel sem biztos, hogy végig játszható, nagyon nehéz lett. Három élet meg bőven kevés.

A folytatást már csak amigára és Atarira adták ki.

Érdekes történet, hogy a C64 verzió kiadásakor egy demó verziót raktak a Zapp!64 újság kísérő kazettájára, ami rosszul sűlt el, mert teljes verzió volt. :)

Amerikában Tower Toppler, más platformokon Castelian néven is futott.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Remake: Egy remek flash remake!

Publikálás a portálon: 2010-06-09 22:20:32
Visszalépés az előző oldalra